top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elektriciteitscentrale van het Israëlische SeaWave gaat naar de haven van Los Angeles


Foto SeaWave

Het Israëlische bedrijf Eco Wave Power verhuist zijn pilot voor energie uit golven van Gibraltar naar het milieuvriendelijke zakencentrum AltaSea van 35 hectare in de haven van Los Angeles, de drukste zeehaven van het land.


Dit zal de eerste locatie in de VS zijn voor de energieconversie-eenheid van Eco Wave Power, die al in Israël wordt ingezet en verdere implementaties plant in Spanje , Portugal en andere locaties.


Volgens de Amerikaanse Energy Information Administration kan golfenergie voor de kusten van het land het equivalent opwekken van ongeveer 66 procent van alle elektriciteit die in 2020 in het hele land wordt opgewekt.


De onshore-technologie van Eco Wave Power verandert oceaan- en zeegolven in groene elektriciteit, waardoor commerciële stroomproductie uit de kracht van het water mogelijk wordt.


“De levering van de energieconversie-eenheid markeert twee belangrijke mijlpalen. Ten eerste ondersteunt het de realisatie van onze inspanningen om onze technologie naar de Verenigde Staten te brengen”, zegt Inna Braverman , oprichter en CEO van Eco Wave Power tegen ISRAEL21C.


“Ten tweede benadrukt de gemakkelijke verplaatsing van de technologie het feit dat onze technologie gemakkelijk kan worden gedemonteerd en opnieuw kan worden geïnstalleerd op elke locatie. Het draagbare karakter van onze technologie is een belangrijk technologisch voordeel, waardoor het bedrijf nieuwe marktsegmenten kan betreden die op zoek zijn naar draagbare oplossingen.”


AltaSea President en CEO Terry Tamminen, voormalig secretaris van het California Environmental Protection Agency, zei: "Wij geloven dat Eco Wave Power goed aansluit bij de visie van AltaSea en een nieuwe manier creëert om hernieuwbare energie op te wekken, die Californië zal helpen zijn ambitieuze doelen te bereiken om de klimaatcrisis aan te pakken. We kijken ernaar uit om deze innovatieve pilot te verwelkomen.”


Als onderdeel van een coalitie onder leiding van de Los Angeles Economic Development Corporation, zijn AltaSea en Eco Wave Power finalisten voor $ 32 miljoen in de US Economic Development Administration (EDA) Build Back Better Regional Challenge.


Het bedrijf voltooit de bouw van zijn net gekoppeld project in Israël, heeft concessieovereenkomsten voor commerciële installaties in Europa en heeft een totale projectenpijplijn van 327,7 MW.
104 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page