top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Facebook dreigt FB-pagina van UN-Watch oprichter te verwijderen omdat hij pro-Israël is


De bewuste melding.


Omdat hij de Facebook-gemeenschapsregels zou schenden dreigt FB de oprichter en CEO van de pro-Israël organisatie UN-Watch dat zijn persoonlijke FB- account zal worden verwijderd.


In een verklaring op maandag, zei de groep dat Hillel Neuer ook te horen kreeg dat zijn pagina al maanden onder sanctie stond om de zichtbaarheid ervan te verminderen.


En waar gaat het nu precies om?


Er is slechts één vermeende schending: een bericht van Neuer op 17 augustus 2021, waarop een foto te zien was ( zie foto boven) van schutters van de Taliban die in het presidentiële paleis in Kabul zaten, met het bijschrift: "Voorspelling: Ben en Jerry's zullen nooit een boycot aankondigen van de Taliban.”


Facebook onthulde ook dat Neuer al was bestraft voor de post door hem te vertellen dat: "de distributie van de pagina al is verminderd".


"Ondanks dat ditzelfde bericht zonder problemen via Twitter was gedeeld, meent FB dat ze het moesten verwijderen", aldus Hiller.


Facebook heeft geen verdere uitleg gegeven en ook is er op pogingen van HIller om ertegen in beroep te gaan, niet gereageerd.


"Het is mogelijk dat deze censuur werd veroorzaakt door individuen die deze normen misbruiken, te kwader trouw handelden om frivole klachten te orkestreren, maar wat de reden ook is, het moet stoppen", zei Neuer.

Er is nu een petitie gestart om Facebook te bewegen hiermee te stoppen. Het lkan niet zo zijn dat een organisatie van social media wordt verwijderd omdat ze pro-Israël zouden zijn en tegen de Taliban.


Ik roep dan ook iedereen op de petitie te tekenen en Hillel Neuer te steunen.


Dat kan door op deze link te klikken.

322 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page