top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

FDA heeft machine van Israëlische bedrijf goedgekeurd voor behandeling kankerpatiënten


Foto P-Cure


De Amerikaanse Federal Drug Administration (FDA) heeft maandag een door een Israëlisch bedrijf ontwikkelde geavanceerde beeldvormingsmachine goedgekeurd die is ontworpen om kankerpatiënten een gerichte behandeling te bieden zonder bijwerkingen.


De Israëlische startup P-Cure beschrijft de machine als een rechtopstaande beeldvormingsoplossing voor verbetering van protonentherapie. Het grote apparaat beslaat meerdere verdiepingen en kost $ 50 miljoen per stuk, aldus Ynet.


Door de FDA goedgekeurde diagnostische kwaliteit in de kamer 4D CT is geïntegreerd met een adaptieve therapie workflow en gecombineerd met pencil beam scanning. Foto P_Cure


In dit stadium is de behandeling alleen beschikbaar voor een paar honderd ziekenhuizen over de hele wereld, waarvan geen enkele in Israël. De kosten van de behandeling bedragen meer dan $ 100.000 per patiënt, wat sommige Israëli's er al toe heeft gedwongen om naar Europa en de Verenigde Staten te reizen om het te krijgen.


Deze nieuw ontwikkelde op protonen gebaseerde beeldvormingsoplossing zorgt voor een veiligere en nauwkeurigere beeldvorming van het lichaam van een patiënt.

Protonen zijn subatomaire deeltjes die het lichaam binnendringen en energie vrijgeven bij botsing met kankercellen of weefsel. Protonenbehandeling is in tegenstelling tot röntgenbehandeling gerichter en levert substantieel minder schadelijke straling op.

55 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page