top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Franse luxe denimmaker adopteert Israëlische duurzame technologie


Foto met dank aan Pure Denim via ISRAEL21C


Het Israëlische greentechbedrijf Sonovia heeft een overeenkomst getekend met de Franse modegigant Kering om de garenverftechnologie van Sonovia te integreren in de denimstofproductielijn van de luxegroep achter Gucci, Saint Laurent en anderen.


De technologie van Sonovia zal de textielindustrie ontwikkelen voor duurzaamheid, met name de productie van een steunpilaar van de moderne wereld - de klassieke jeans.


De indigokleurstofmarkt voor de jeansindustrie wordt geschat op $ 1,5 miljard per jaar.


Bestaande indigoverfprocessen, inclusief voor- en nabehandeling, vereisen gemiddeld 20 waterbaden die zijn behandeld met chemicaliën, waaronder hydrosulfiet.


Sonovia's chemicaliënvrije indigogarenverftechnologie maakt gebruik van ultrageluid, waardoor een radicale vermindering van de productievervuiling mogelijk is en de verfbaden met meer dan 80 procent worden verminderd. Het resultaat is een dramatische daling van het waterverbruik, chemisch afval en energieverbruik.


Denim geverfd in een duurzaam proces. Foto met dank aan Sonovia Tech via ISRAEL21C


De plug-and-play-module kan eenvoudig op elke assemblagelijn worden geïmplementeerd, waardoor de technologie van Sonovia toegankelijk is voor een breed scala aan wereldwijde en traditionele textielverkooppunten.


Zoals ISRAEL21C een jaar geleden meldde, werkt Sonovia samen met de in Italië gevestigde internationale denimontwikkelaar PureDenim, die een partner is in de overeenkomst met Kering bij de ontwikkeling en opschaling van de denimtechnologie.


"De denimtechnologie van Sonovia heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in onze industrie. Het is de Tesla van het indigo verven", zegt Gigi Caccia, CEO van PureDenim tegen ISRAEL21C.


Roy Hirsch, Chief Business Officer van Sonovia, zei dat de overeenkomst met Kering "een aanzienlijke vooruitgang is voor Sonovia en een bevestiging dat de indigoverftechnologie die door het bedrijf is ontwikkeld, de toekomstige technologie van deze markt is. De overeenkomst zal het bedrijf een belangrijke stap zetten in de richting van erkenning als leider van een revolutie in de textielindustrie en zal de duurzaamheid in de modewereld vergroten."

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page