top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Futuristische Israëlische transportoplossingen tijdens EcoMotion Week 2022 in Tel Aviv


Screenshot YouTube


EcoMotion Week 2022, de 10e jaarlijkse conferentie gewijd aan slimme mobiliteit en hightech transport, vond afgelopen week plaats in Tel Aviv. Bedrijven presenteerden op de conferentie producten en oplossingen op het gebied van autonome voertuigen, op algoritmen gebaseerde verkeerscontrole, cybersecurity en kleinschalige luchtvaartoplossingen, zoals drones en vliegende auto's.


De conferentie is een van de belangrijkste evenementen van de Israëlische startup-gemeenschap en is een samenwerkingsinitiatief van het Ministerie van Transport en de Israel Innovation Authority, bedoeld om Israëlische bedrijven en technologieën vooruit te helpen.


Een belangrijk punt dat op EcoMotion werd besproken, was het gebrek aan Israëlische bedrijven die Israël als hun markt of zelfs als een potentiële markt beschouwen. "Dit maakt deel uit van wat we proberen op te lossen", zegt Eviatar Tron, uitvoerend directeur van EcoMotion, in een interview met The Media Line.

Buitenlandse investeerders, waaronder uit de Verenigde Staten, waren ook aanwezig op het evenement, met de bedoeling spelers uit de snelgroeiende industrie naar hun gemeenschappen te trekken.


Naast innovators en investeerders woonde de Israëlische minister van Transport Merav Michaeli ook de conferentie bij en sprak over het perspectief van haar ministerie op technologische vooruitgang in de transportwereld. De Israëlische president Isaac Herzog sprak ook het publiek toe en uitte zijn trots op de ontwikkeling van de Israëlische hightechindustrie.


48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page