top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Geen gezichtsmasker meer verplicht in Israël


Ter illustratie. screenshot YouTube


Vanaf vandaag, dinsdag, vervalt in Israël de plicht op het dragen van gezichtsmasker tegen COVID-19. Op straat, in winkelcentra, kantoren of andere binnenruimten is een masker dragen niet meer verplicht. De verplichting vervalt nu de dagelijkse besmettingen in Israël slechts een paar per dag zijn.


Afgelopen zondag waren er in Israël slechts vier nieuwe besmettingsgevallen en er zijn afgelopen week dagen geweest dat er geen enkele nieuwe besmetting werd gemeld.


Werknemers of gasten die niet zijn ingeënt of hersteld in welzijnsinstellingen, instellingen voor langdurige zorg of bejaardentehuizen, personen in quarantaine moeten nog wel een masker blijven dragen.


Ook blijft de maskerplicht bestaan in vliegtuigen.


Op scholen is een masker nog verplicht maar, zei het ministerie van Volksgezondheid als de dalende trend in morbiditeit zich voortzet en de campagne om 12- tot 15-jarigen te vaccineren, die afgelopen zondag begon, succesvol is, zal er een nieuwe discussie komen om te overwegen de maskerplicht ook op scholen te laten vallen.

Het ministerie van Volksgezondheid zal ook doorgaan met het bijwerken van de lijst met rode landen van waaruit reizigers bij terugkeer 10 dagen in quarantaine moeten.


Met Jordanië is overeengekomen dat de grens met dat land, dat de zuidelijke grensovergangen, bekend als de Yitzhak Rabin Crossing in Israël en Wadi Araba Crossing, op 4 juli zullen worden heropent.50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page