top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Gitaarmagazine kiest Israëlisch instrument als beste van 2021


Macmull's bekroonde Stinger elektrische gitaar. Foto met dank aan Macmull Custom Guitars via ISRAEL21C


De beste elektrische gitaar van het jaar , volgens de experts van Guitar magazine, is de Stinger van Macmull Custom Guitars uit Ma'aleh Adumim, een voorstad van Jeruzalem.


"Na de afgelopen tien jaar enkele van 's werelds beste Fender-geïnspireerde gitaren te hebben gebouwd, heeft dit nieuwe ontwerp van het Macmull-team zowel Kalamazoo als Californië in zijn DNA", legt het tijdschrift uit.


“In veel opzichten is het een best-of-both-worlds-situatie. Je vindt hier Hendrix-, Mayer-, Townshend- en Gibbons-tonen in één uiterst comfortabele machine, en de pittige aanval maakt plaats voor een soepele, gelijkmatige en langdurige sustain. Zowel ergonomisch als sonisch is dit een uitzonderlijk solid body ontwerp.”


Een volledige recensie van de Stinger verscheen in april in Guitar.


“De Stinger, gelanceerd in oktober 2020, is een Macmull model met een verschil, aldus ISRAEL21C. Een compact, origineel ontwerp, het wordt beschreven als een 'werkpaard' en heeft een meer toegankelijke prijs dan de andere instrumenten van het bedrijf', luidt de recensie.


"Het is misschien goedkoper dan zijn stalgenoten, maar de Stinger profiteert nog steeds van Macmull's RVT (Real Vintage Tone) -systeem, dat graan, gewicht, leeftijd bij het snijden, vochtniveaus en frequentierespons in overweging neemt bij het matchen van lichamen en nekken. Zelfs de elektronische componenten zijn geselecteerd met het gestelde doel om het 'voorspelde basisgeluid' van het hout te behouden.

119 weergaven1 opmerking
bottom of page