top of page
  • Bas Belder

"Goebbels hetze tegen de Joden keert in Duitse woon- en kinderkamers van moslims terug"


“Dood aan Israël!” “Dood aan de Joden!” Op de zaterdag voor Pasen 2023 klonken in Berlijn deze onversneden antisemitische leuzen. Opnieuw een publiek Duits dieptepunt, dat herinnert aan de hetze van nazi-minister van propaganda Joseph Goebbels, benadrukt historicus en politiek wetenschapper dr. Matthias Küntzel.


De abjecte manifestaties van pure Jodenhaat op de straten van de Duitse hoofdstad trekken tot op vandaag terecht mediale aandacht. Zo interviewde het maandblad Cicero Matthias Küntzel, auteur van de belangwekkende studie “Nazis und der Nahe Osten – Wie der islamische Antisemitismus entstand” (Nazi’s en het Nabije Oosten –Hoe het islamitische antisemitisme ontstond) uit 2019.


Cicero legde de expert de vraag voor of de nazipropaganda van toentertijd ook vandaag nog een rol speelt onder moslims in Duitsland. Küntzel reageerde met “Ja, absoluut. De hetze van Goebbels, die tussen 1939 en 1945 vanuit Berlijn naar de Arabische wereld werd verspreid, keert vandaag terug in de Duitse woonkamer en zelfs kinderkamers van moslims via televisiezenders als al-Manar (Hezbollah) en al-Aqsa TV (Hamas). We moeten ons grote zorgen maken dat ook de aanhangers van de Moslimbroederschap, een organisatie die actief met de nazi’s samenwerkte, in Duitsland steeds zelfbewuster optreden.”


Ondertussen meldt de Zwitserse kwaliteitskrant NZZ (Neue Zürcher Zeitung) donderdag 13 april dat achter de antisemitische demonstratie in Berlijn van zaterdag 8 april de internationale organisatie Samidoun schuilgaat. Dit “Palestijnse Solidariteitsnetwerk voor Gevangenen” dat zich onder andere inzet voor de vrijlating van Palestijnse terroristen, geldt in Israël als een terreurorganisatie. Een Duits lid van Samidoun heeft de gewraakte demonstratie bij de autoriteiten gemeld. De politie wil echter de naam van deze persoon niet prijsgeven op grond van databescherming, aldus de NZZ.


Een kenner van de islamitische scène in Duitsland, Sigrid Herrmann, ziet Samidoun bewust onder de radar opereren. ‘Ze zijn zich welbewust dingen te doen die niet in overeenstemming zijn met de Duitse rechtsorde en historische verantwoording”, informeert Herrmann. Daarom is Samidoun in Duitsland “conspiratief onderweg”, onderstreept Sigrid Herrmann in alle duidelijkheid.


Vandaar ook de zwijgzaamheid van Samidoun over de eigen organisatiestructuur. En passant poogt het netwerk vooral jonge moslims te mobiliseren via de sociale media en de straten van Berlijn. De bekende Israëlische NGO Monitor brengt Samidoun bovendien in verbinding met het terroristische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).


Blijft de cruciale vraag: waarom heeft de 250 man sterke Berlijnse politiemacht, die aanwezig was bij de Samidoun demonstratie, niet direct ingegrepen toen uit de rijen van de circa 500 deelnemers meerdere keren tot geweld tegen Joden werd opgeroepen?


Het wekt geen verbazing dat Samidoun de antisemitische slogans ontkent. Het netwerk spreekt daarentegen van een “pershetze” en van “opzettelijke fouten in de vertaling van de leuzen”. Op het sociale medium Instagram trekken vertegenwoordigers van Samidoun zelfs de echtheid van videoclips over de demonstratie in twijfel: “Zoiets zou gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd.”


NZZ deed intussen zelf onderzoek en kwam tot de conclusie dat moordoproepen tegen Joden wel degelijk zijn geuit. De krant legde haar bevindingen daarop aan Samidoun voor. “Tot op verschijnen van deze tekst heeft Samiodoun niet op ons verzoek tot een reactie gereageerd.”


Inmiddels is er in Duitsland een officieel veiligheidsonderzoek naar de Samidoun demonstratie ingezet. En ook de Duitse minister van Justitie, Marco Buschmann, kritiseerde de antisemitische leuzen op Twitter. Hij rept van een “Anfangsverdacht auf Volksverhetzung” (“het begin van een verdenking van volksophitsing”). Ook gaat Buschmann ervan uit dat alle competente veiligheidsautoriteiten daartegen optreden. Dat oogt allemaal weinig daadkrachtig, om het mild te zeggen.


Een geheel andere, heldere toon sloeg de president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, Josef Schuster, tegenover NZZ aan: “Het is onbegrijpelijk dat zo’n demo bij deze klaarblijkelijke haatslogans niet direct is ontbonden. Ik verwacht van de rechtsstaat dat hij in deze gevallen met volle consequentie optreedt.” Zo is het!!


Bas Belder, historicus


581 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


R Thomasson
R Thomasson
Apr 15, 2023

Het antisemitisme van Arabieren, en andere moslims, maakt deel uit van virulente haat die moslims hebben voor iedereen die de duo Allah en zijn gabber profeet, niet accepteert. Moslims maken gebruik van ieder gelegenheid om andersgelovigen uit te moorden https://ejbron.wordpress.com/2023/04/10/ramadan-bombathon-2023-15/ Islam is een religie van NATURAL BORN KILLERS. Dat maakt het gespuis van deze religie zo gevaarlijk.

De beste manier om het gevaar van zwermen moslims in Europa te begrijpen, is de situatie te vertalen in militaire termen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Militaire_eenheid Gisteren werd in het nieuws verteld dat Nederland zal dit jaar meer “vluchtelingen” ontvangen dan verwacht; vooral uit islamitische landen en Afrika. Men schat het aantal op 68.000 tot 75.000. In militaire begrippen betekent het, dat er 3 divisies, of een…

Like
bottom of page