top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Google, Meta lanceren programma's aan Israëlische universiteiten


Foto Reichman universiteit


De afgelopen week onthulden twee Israëlische universiteiten samenwerkingen met 'big five' technologiebedrijven.


Google en Reichman University richten een High-Techschool op die studenten voorbereidt op beroepen waar veel vraag naar is in de Israëlische hightechmarkt: programmeren, softwaretesten, bedrijfsontwikkeling, verkoop, data-analyse en meer.


Studies zullen plaatsvinden op de Google for Startups Campus in Tel Aviv en op Reichman, een particuliere universiteit in Herzliya.


Google heeft beurzen toegezegd waarmee gekwalificeerde kandidaten uit bevolkingsgroepen die ondervertegenwoordigd zijn in de Israëlische hightech - waaronder vrouwen, ultraorthodoxe joden, Arabieren, Ethiopische Israëli's en mensen uit achtergestelde sociaaleconomische groepen - kunnen solliciteren, ongeacht het vermogen om collegegeld te betalen.


"Wij geloven dat een verscheidenheid aan stemmen, meningen en perspectieven de Israëlische hightech en haar ontwikkelingen verrijkt", zegt Barak Regev, algemeen directeur van Google Israël, tegen ISRAEL21C.


Meta (voorheen Facebook) werkt samen met de Rachel and Selim Benin School of Computer Science and Engineering van de Hebreeuwse Universiteit en het bedrijf Yissum voor technologieoverdracht in een PhD-programma gericht op geavanceerd onderzoek naar kunstmatige intelligentie (AI) voor de markt.


Promovendi die tot het programma worden toegelaten, krijgen de kans om theorie samen te voegen met echte werkervaring, om een ​​beter begrip te krijgen van opkomende technologieën en om nieuwe te ontwikkelen.


Meta zal de HU-studenten mentoren en beurzen toewijzen om hun begrip in AI en machine learning te verdiepen. Deze studenten hebben toegang tot de computerinfrastructuur en faciliteiten van Meta.


“Deze samenwerking biedt onze studenten een unieke kans om de wereld van onderzoek en ontwikkeling vanuit twee perspectieven te ervaren: een onderzoeksperspectief dat experimenten, innovatie en doorbraken mogelijk maakt, en een implementatieperspectief, waardoor ze inzicht krijgen in de echte impact. van hun onderzoek”, zegt prof. Sara Cohen, decaan van de Rachel and Selim Benin School of Computer Science and Engineering aan de Hebreeuwse Universiteit.


BRE
58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page