top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Gotspe' - een nieuwe column van Simon SoesanDe Palestijnse jeugd heeft er genoeg van: alle beloftes van hun leiders zijn de mist in gegaan: Israël is niet van de wereldkaart verdwenen, er is geen werk, geen geld en geen hoop op een goede toekomst.


Geld is er eigenlijk wel: de Palestijnse leiding steekt – onder toeziend oog van de vele sponsors – vele bedragen in eigen zak. Zo kon een roverhoofdman en massamoordenaar als Yasser Arafat sterven met meer dan 16 miljard dollar op zijn bankrekening.


Maar ook in de Palestijnse samenleving bestaat een hiërarchie: organisaties als de PLO, Jihad en Hamas “leiden” het Palestijnse verzet tegen eh…nou, tegen de Joden voornamelijk. Aan dat leiderschap wordt nu getwijfeld. Door diezelfde jeugd die er genoeg van heeft. Ze willen geen kelner zijn in Israël, ze willen geen huizen bouwen in Israël. Dat willen ze thuis doen, in hun eigen land dat hopelijk snel zal worden opgericht. Ze willen studeren, architect worden. Dokter, professor worden. Helaas is hun leiderschap te druk bezig nog meer geld, wat aan het Palestijnse volk behoort, te stelen en worden er geen werkplaatsen gecreëerd. En ja, als je niet meer in je leiderschap geloofd, dan ga je de straten op. Of doe je wat anders. Palestijnen zijn namelijk geen Nederlanders, die een corrupte regering laten zitten en alleen maar klagen.


Dus besloten wat jongeren in Palestina om het spel mee te spelen: wordt terrorist, in je eigen organisatie, maak wat furore en dan krijg je geld uit de hele wereld, waarvan je een groot deel in je eigen zak kunt stoppen. Prachtformule. Vraag maar aan Sigrid Kaag, die zowel fan als financier is van deze ongein.


Toen de eerste aanslagen op Joden (sja, wie kun je anders proberen te vermoorden als Palestijn?) door de Leeuwenkuil werden uitgevoerd, dacht de PA-leiding dat het kwajongensstreken waren. Maar de Leeuwenkuil werd meer en meer brutaal en boekte meer en meer successen. De Hamas en PLO veroordeelden aanvankelijk deze niet-gecoördineerde acties, maar toen de Leeuwenkuil populair werd hielden ze zich een beetje gedeisd.


Bij ons in Israël werden er beslissingen genomen. Ten eerste willen wij geen terreuraanslagen op onze bevolking en ten tweede zoeken wij geen destabilisatie van de PA-leiding. Dus gingen onze veiligheidsinstanties er achteraan. Wat ons hielp waren de vele tips die we kregen vanuit de Palestijnse bevolking, waarvan het grote merendeel allang geen confrontatie met ons wil. Deze keer kwamen de tips ook uit ehhh… hogere kringen. Gister, tijdens het onbelangrijke bezoek van premier Rutte, werden er korte metten gemaakt met de Leeuwenkuil. Het rare was dat ook de Palestijnse veiligheidstroepen mee hielpen. Enkelen werden zelfs geraakt door kogels van “hun” Leeuwenkuil.


Deze samenwerking was mogelijk omdat het interim-vredesverdrag met de PA dit ook stipuleert: wanneer de PA haar misdadigers niet kan stoppen, dan zijn wij gerechtigd om het zaakje op te knappen. Vandaar dat de PA ook geen klacht kon indienen. De enigen die klaagden waren wat ongeïnformeerde Nederlanders, die beweerden dat wij een volkerenmoord aan het uitvoeren waren, terwijl we eigenlijk de PA hielpen hun vuil op te ruimen.


Dat dit tijdens het bezoek van Mark Rutte gebeurde is puur toeval. Rutte kwam langs om ehhh… kweenie….niemand snapte wat hij nou eigenlijk kwam doen. Misschien foto’s maken voor zijn verkiezingscampagne. Hij probeerde wapens voor Zelenski te bedelen, maar Zelenski praat direct met ons, dus dat klonk lullig. Ook maande hij Israël en de PA om wat minder geweld te gebruiken, maar ik vermoed dat, vanwege het lawaai van de zware regen die tijdens zijn bezoek viel, zijn woorden niet gehoord werden. Mark wilde wel even bij wat Holocaust-overlevenden langs, maar omdat hij premier is moesten die bij hem langskomen. Veel tijd had hij niet want Mark is een belangrijk man. Op israelnieuws.nl kunt u horen hoe belangrijk hij is, in een exclusief interview.


Terug naar de Palestijnen, die deze week onverwachte hulp kregen van de bekende Coke-processor Ye. Samen met wat van de pot gerukte volksvertegenwoordigers van de Amerikaanse democratische partij leidt hij nu trots het verzet tegen Jewish Supremacy, waardoor zijn meeste sponsor hem als een baksteen lieten vallen. Stom van Ye, want je moet wel je sponsors weten te kiezen. Ik vermoed dat hij binnenkort in huize Al Qaq te gast zal zijn en een selfie zal nemen naast de nu bekende foto van de familie Al Qaq met meester slachter Yasser Arafat, onder het motto “Have no fear, Sigrid is here.”


Ondertussen gaan ook vandaag meer dan 150.000 Palestijnen de grens over naar Israël om te werken. Want niet alle Palestijnen zijn zo gek om voor een cheque van Sigrid Kaag Joden te vermoorden. Nee, liever gaan ze gewoon aan het werk, al is het over de grens in het zo gehate Israël, waar de humus net zo lekker is als thuis, waar niemand ze bedreigt en waar ze best welkom zijn.


Nog even dit: Rutte vond het belangrijk om van ons te eisen dat we onze Iron Dome in Oekraïne neer gaan zetten. Nederland weigerde ooit een cent neer te leggen voor de ontwikkeling van dit afweergeschut. Nederland opperde ooit dat we deze dingen ook aan de Hamas moeten geven, omdat de wapenbalans zo oneerlijk is. De reden dat we geen wapens aan Oekraïne leveren is – volgens mij – omdat je die dingen dan binnen een week op de zwarte markt ziet. Er is geen enkele reden om de Oekraïners te vertrouwen, net zoals Europa jarenlang Oekraïne niet als lid wilde van de EU: ze zijn niet te vertrouwen. Dat wij ondanks dat heel veel humanitaire hulp hebben gestuurd – veel dingen waar we beter niet over moeten reppen – en ook nog meer dan 40.000 Oekraïners – Joods zowel als niet-Joods) hebben opgenomen gaat u niet in de uw media lezen.


Uw media weigert u te vertellen dat de WestBank veroverd is in 1967 van Jordanië, dat, samen met anderen een oorlog tegen ons begon die ze in 6 dagen verloren. Zelfs uw regering schijnt dat niet te weten. Vandaar dat Mark deze week koffiedronk in de Palestijnse gebieden en niet in bezette Jordaanse gebieden. En dan nog de gotspe hebben om ons aan te spreken over de Iron Dome.


Misschien dacht Mark dat hij vanwege de regen in Nederland was, waar hij zijn onzin dagelijks verkoopt aan happige hersenlozen. Gelukkig dat onze acties tegen de Leeuwenkuil hem uit die droom wakker maakten.


548 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Kommentare


Dik v Luik
Dik v Luik
27. Okt. 2022

Uw pen is meer een chirurgisch mes. Uiterst scherp Prachtig!

Gefällt mir

a.vanos
27. Okt. 2022

Mr. Simon, precies zoals ‘t is , hier zijn echt ze helemaal leip

Gefällt mir

Jaap van Duin
Jaap van Duin
26. Okt. 2022

In tegenstelling met Ties van

Gefällt mir
bottom of page