top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grensovergangen naar Jordanië en Egypte keren terug naar pre-COVID openingsuren


Yitzak Rabin grensovergang met Jordanië. Screenshot YouTube


Na uitgebreid werk door het Ministerie van Transport en Verkeersveiligheid en de Israel Airports Authority, keren de openingstijden van de internationale grensovergangen naar Jordanië en Egypte terug naar de pre-COVID-schema's.

Toen de coronapandemie uitbrak, kreeg meer dan de helft van het personeel van de Israel Airports Authority dat de internationale grensovergangen bediende verlof en werden de openingstijden van de terminals aanzienlijk verminderd.

In navolging van de instructies van minister van Transport en Verkeersveiligheid Merav Michaeli MK is overeenstemming bereikt over een volledige terugkeer naar het pre-COVID-schema van openingstijden bij alle grensovergangen, voor passagiers en vracht:

Rabin Crossing (Jordanië) - Vanaf maandag 1 augustus is de passagiersterminal van zondag tot en met zaterdag tussen 06:30 en 20:00 uur geopend

Werknemers mogen van zondag tot en met donderdag tussen 06:30 en 23:00 uur van Jordanië naar Israël oversteken

Allenby Crossing (Jordanië) - Sinds zondag 3 juli is de passagiersterminal op zondag t/m donderdag in bedrijf tussen 08:00 en 23:30 uur (ipv tussen 08:00 en 17:30 uur) en op vrijdag en zaterdag tussen 08:00 en 15:30

Jordan River Crossing (Jordanië) - Vanaf donderdag 1 september is de passagiersterminal op zondag t/m donderdag tussen 7.00 en 20.00 uur (in plaats van 8.00 en 16.00 uur) en op vrijdag en zaterdag tussen 08.30 en 18:30

Begin grensdoorgang (Egypte) - Sinds zondag 3 juli kunnen passagiers ononderbroken oversteken, 24 uur per dag, 7 dagen per week (in plaats van tussen 08:00 en 20:00 uur)

De verruimde openingstijden maken deel uit van het beleid van de minister om de bewegingsvrijheid te vergroten, banden tussen de landen te ontwikkelen en de Israëlische economie te versterken. De verlengde openingstijden zijn mogelijk gemaakt door de werving en training van tientallen werknemers als onderdeel van een wervingsactie door de Israel Airports Authority, inclusief incentives en het behoud van bestaand personeel tegen een kostprijs van miljoenen shekels per jaar.

Als gevolg van de uitgebreide openingstijden zullen naar verwachting in 2022 ongeveer 3,7 miljoen passagiers de grensovergangen van Israël passeren, met een recordaantal van 150.000 vrachtwagens bij de vrachtterminals, het grootste jaarlijkse aantal ooit.

Minister van Transport en Verkeersveiligheid Merav Michaeli zei: "Het Ministerie van Transport onder mijn leiding heeft zeer duidelijke instructies gekregen - maximaal verkeer voor zoveel mogelijk mensen. Ik ben blij dat de grensovergangen terugkeren naar hun volledige schema van openingstijden, wat goed is nieuws voor vrij verkeer van en naar Israël. Dit is weer een stap in het versterken van de betrekkingen met onze buren, Jordanië en Egypte, en helpt bij de economische ontwikkeling en de bilaterale handel en toerisme. De Israel Airports Authority heeft hard gewerkt om personeel aan te werven om dit mogelijk te maken, en ik ben blij te kunnen aankondigen dat we aan de grenzen weer normaal worden. Ik wens de Israëli's een prettige reis!"44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page