top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Grote subsidies om Israëlisch hersen- en autismeonderzoek vooruit te helpen


Een illustratie van het toekomstige Azrieli National Center for Autism and Neurodevelopmental Research. Foto met dank aan Ben-Gurion University/Soroka University Medical Center via ISRAEL21C


Twee grote subsidies van de Azrieli Foundation zullen hersenonderzoek en autismeonderzoek in Israël bevorderen.


De stichting schonk $ 50 miljoen aan het Weizmann Institute of Science om het interdisciplinaire Azrieli Institute for Brain and Neural Sciences op haar campus in Rehovot op te richten.


"Het zal een thuis creëren voor alle Weizmann-onderzoekers die neurowetenschappen bestuderen, die onder één dak zullen samenwerken om een ​​gedetailleerd begrip te krijgen van hoe het brein zich ontwikkelt en hoe het functioneert. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze nieuwe en unieke onderzoek omgeving de volgende grote sprong voorwaarts in hersenonderzoek mogelijk zal maken”, zegt prof. Alon Chen, voorzitter van het Weizmann Institute.


Weergave van het gebouw dat het Azrieli Institute for Brain and Neural Sciences zal huisvesten op het Weizmann Institute of Science. Afbeelding met dank aan Skorka Architects via ISRAEL21C


De Azrieli Foundation doneerde ook zo'n $13 miljoen voor een grote uitbreiding van het bestaande National Autism Research Center van Israël in Beersheva.


Om te worden omgedoopt tot het Azrieli National Center for Autism and Neurodevelopmental Research , is de faciliteit een samenwerking tussen wetenschappers van de Ben-Gurion University of the Negev (BGU) en clinici van het Soroka University Medical Center (SUMC), het enige ziekenhuis van de Negev.


Om te worden omgedoopt tot het Azrieli National Center for Autism and Neurodevelopmental Research, is de faciliteit een samenwerking tussen wetenschappers van de Ben-Gurion University of the Negev (BGU) en clinici van het Soroka University Medical Center (SUMC), het enige ziekenhuis van de Negev.Om te worden omgedoopt tot het


Oorspronkelijk opgericht in 2019 door het Israëlische ministerie van Wetenschap en Technologie, organiseert het centrum transnationale onderzoek dat een revolutie teweeg zal brengen in diagnosetechnieken en interventies voor autismespectrumstoornis (ASS) en andere neurologische aandoeningen.


De Azrieli donatie is bestemd voor het opzetten van regionale subsites en het bouwen van een nieuw gebouw bij SUMC voor baanbrekend onderzoek in genetica/bio-informatica, detectie van biomarkers en neuroimaging met behulp van monsters en gegevens uit heel Israël. Het centrum zal ook diensten verlenen aan autismeonderzoekers in het hele land.


Onderzoek door ISRAEL21C heeft aangetoond dat autisme eigenlijk een familie is van meerdere stoornissen, met een verscheidenheid aan symptomen die door verschillende redenen worden veroorzaakt. De grote uitdaging is om te bepalen hoeveel soorten autisme er zijn, hoe ze het beste vroeg kunnen worden geïdentificeerd en, belangrijker nog, welke interventies het beste werken voor elk type”, zegt prof. Ilan Dinstein, directeur van het centrum en lid van de afdelingen van BGU. van psychologie en cognitieve en hersenwetenschappen.


"Om dit te bepalen, moeten wetenschappers samenwerken met clinici en grote aantallen kinderen met autisme gedurende langere tijd bestuderen. De bijdrage van de Azrieli Foundation stelt ons in staat om dit op nationale schaal te doen, door een systeem van nationale locaties op te bouwen in toonaangevende klinische centra waar autisme wordt gediagnosticeerd en behandeld”, aldus Dinstein.


SUMC kinder- en jeugdpsychiater Dr. Gal Meiri, medisch directeur van het centrum, zei dat "het combineren van klinische en wetenschappelijke excellentie zal leiden tot cruciale doorbraken in de manier waarop we momenteel kinderen met autisme diagnosticeren en behandelen. We zien dit dagelijks in de kliniek waar het gebruik van onderzoeksinstrumenten als onderdeel van de diagnose- en vervolgprocedures de kwaliteit van de klinische zorg verbetert die we de kinderen en hun families geven.”

26 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page