top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Heel klein raketje' - een nieuwe column van Rob Fransman


Oorspronkelijk wilde ik een stukje schrijven over de voorman van Forum voor Democratie die de beperkingen die corona ons oplegt met de Sjoa vergelijkt. Baudet’s aanhangers tooien zichzelf met gele sterren. Daarmee denken ze aan te tonen dat ongevaccineerden gediscrimineerd worden.


Maar laat maar. Hoe minder aandacht deze idioot en zijn aanhang krijgt, hoe beter. Baudet’s onverhulde antisemitisme, zijn “humoristische” opmerkingen dat bevolkingsgroepen maar naar Madagaskar moesten worden verplaatst en zijn afkeer van moderne kunst en muziek zijn nazistisch. Daar is geen andere omschrijving voor. Er is maar één naam die Baudet’s cluppie omschrijft: Schorem voor Democratie. Zoals de Nationaal Socialistische Partij niet socialistisch was, zo is FVD niet democratisch. Integendeel.

Toch 8 zetels! Het tekent het politieke onbenul dat deze dagen hoogtij viert. Dat is zorgelijk. De medische ellende van de pandemie heeft nog een nare bijwerking: Verdeeldheid en wappiedomheid. Een enorme verdeeldheid uit zich op ieder terrein. Over het algemeen heel verstandige mensen laten zich niet vaccineren want ‘ze weten niet wat in het middel zit,’ Onzin! Behalve de apotheker en de arts weet niemand wat in welk geneesmiddel dan ook zit. Zo ben ik er bijna zeker van dat bijna alle lezers van dit blog regelmatig acetaminophen gebruiken. Ja, u ook! Google maar. Over het – zacht gezegd – eigenaardige regeringsbeleid m.b.t. de pandemie valt veel te schrijven, maar alweer, laat maar.


De plotseling opgelaaide oorlog tussen Israël en Hamas is veel belangrijker en eist alle aandacht op. Op Twitter zie je vaak dat (meestal) anoniem Rechts een hele rij vlaggetjes aan zijn/haar profiel hangt. Daar hangt altijd ook een Israëlisch vlaggetje bij. Niet zozeer als teken van sympathie voor de Joodse staat maar vooral om te laten zien waar deze twitteraars politiek in Nederland staan. Wilders-aanhangers, schorem voor Democratie-leden, Ja-21 stemmers, enzovoorts. Spaar me maar voor deze vrienden. Lezers van dit blog zullen er vast anders over denken, maar ik moet ze en vertrouw ze niet.


Niet dat Links beter is. Integendeel. Klaver van GroenLinks durft te vragen of Israël zich in wil houden met tegenmaatregelen in Gaza. Meneer vraagt om Israël om terughoudendheid. Het gore lef van die kerel! Terwijl ik dit schrijf zitten mijn familie en vrienden in een benauwde schuilkelder weg te duiken voor de 1000 raketten die Hamas afvuurt. Zo laf mogelijk, vanaf hun eigen bevolking op Israëlische burgers.


Klaver is niet alleen helaas. Behalve Wilders (aardige man, maar alweer die aanhangers) hoor je nooit een Nederlandse politicus die het misdadige geweld van de Islamitische misdadigers van Hamas en Hezbollah zonder omwegen veroordeelt. Als ze het al doen is het met meel in de mond, zogenaamd evenwichtig. Een juridisch conflict tussen een huiseigenaar en huurders die al jaren geen huur betalen, was de welkome aanleiding voor het ongekende geweld van Palestijnse zijde. Ik heb weinig sympathie voor mensen die coûte que coûte in de oude stad van Oost Jeruzalem willen wonen. Maar daar gaat het helemaal niet om. Het Palestijns geteisem smachtte naar een aanleiding om de raketvoorraad op te ruimen. Nieuwe aanvoer is immers verzekerd. Medegefinancierd door Nederlands ontwikkelingsgeld.


Heus, ik gun niemand iets slechts toe. Maar stiekem wens ik dat één zo’n Gaza raketje afdwaalt. Een kleintje maar, die neerkomt in de tuin van Klaver, Kaag of zo’n andere “begripvolle” Nederlandse politicus. Hoeft niet veel schade te doen, alsjeblieft niet. Geen doden of gewonden, zelfs geen schade aan hun woning. Gewoon een groot gat in hun tuin is mij genoeg. Dat ze dan even denken hoeveel geluk ze hebben dat hun kinderen daar niet net toevallig speelden. Misschien denken ze dan even na voor ze hun volgende stupide Kamervragen stellen.327 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page