top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Helft van alle virus besmettingen in Israël betreft nu de Omicron variant


Screenshot YouTube


Israëlische gezondheidsfunctionarissen hebben maandag premier Bennett geïnformeerd dat de helft van de gevallen van de Covid-19 gevallen in Israël die voor genetische sequencing zijn opgestuurd, wordt veroorzaakt door de Omicron-variant, meldden Hebreeuwse media, aangezien de morbiditeit in het land blijft toenemen.


In reactie daarop zei premier Bennett volgens Ynet: "Niemand, vooral degenen die kinderen hebben in het onderwijssysteem, zal aan deze golf kunnen ontsnappen".


Bennett zit zelf in quarantaine nadat zondag zijn 14-jarige dochter positief op Covid-19 werd getest. Hoewel hij tweekeer negatief is getest blijft hij nog in quarantaine totdat ook een derde test uitwijst dat hij negatief is.


Tijdens de bijeenkomst besprak hij met gezondheids- en overheidsfunctionarissen ook de mogelijkheid om het quarantainebeleid te wijzigen. Volgens het huidige beleid moeten zelfs volledig gevaccineerde personen minimaal een week in quarantaine als ze worden blootgesteld aan een met Omicron besmet persoon.


lMen bekijkt de mogelijkheid dit voor volledig gevaccineerde te schrappen, in het licht van de besmettelijkheid van de variant waarvan het aantal besmettingen naar verwachting elke 2,5 dagen za verdubbelen, waardoor het aantal Israëliërs wordt gedwongen thuis in quarantaine te gaan in de honderdduizenden zal kunnen lopen, wat het vermogen van het land om te functioneren aantast.


Om deze reden overwegen de autoriteiten de verplichting te schrappen of de termijn te verkorten tot drie dagen. Later op maandag zal daar meer duidelijkheid over zijn.


Israëlische experts zijn van mening dat de nieuwe explosie van besmettingen in veel gevallen moet zijn veroorzaakt door Omicron, waarvan bekend is dat het zeer besmettelijk is.


Om vast te stellen of een persoon besmet is met een bepaalde variant, moet hun PCR-test worden opgestuurd voor genetische sequencing, een proces dat enkele dagen duurt.


In rioleringen op 19 verschillende locaties in het land is de Omicron variant aangetroffen, zo blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid, waaruit blijkt dat het nu wijdverbreid is.71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page