top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Het geheim van de Joodse smid' - een nieuwe column van Simon SoesanDe lezer vraagt zich af hoe dat nou kan, het feilloos elimineren van terroristen door Israel. Hebben we een App? Geheim agenten? Exclusief voor de vaste lezers van Israël Nieuws hierbij dan de primeur -als eerste in de wereld. Ik zeg het alvast maar: u las het hier het eerste!


Een ingewikkeld netwerk wordt door ons dagelijks gebruikt om op de hoogte te blijven wat onze aartsvijanden plannen of willen doen. Daar deze wereld-erkende terroristen geen sjoege geven aan internationale verdragen, moeten we iets anders werken. Zoals de vaste lezer weet - het Hamas tuig - inclusief hun proxies die zich Jihad noemen - lapt alle erkende verdragen aan hun laars.


Zo hebben ze al jarenlang twee lijken van Israëlische soldaten die ze weigeren terug te geven en ook hebben ze 2 Israëlische gevangenen – beiden burgers die geestelijk niet in orde zijn en de grens met Gaza gewoon overstaken – die niemand mag zien. Zelfs het Rode Kruis mag ze niet bezoeken. Uiteraard weet de Hamas wel moord en brand te schreeuwen wanneer wij een wekelijks bezoek aan Hamas gevangenen afzeggen. Dan heb ik het nog niet eens over het salaris wat dankzij de EU betaald wordt aan alle gevangen terroristen in Israël.


Terug naar de activiteiten van de laatste dagen, waar een onderling politiek gevecht tussen Hamas en de Islamitische Jihad beweging tot een ware power struggle op werd gebouwd. In dat geval hebben beide partijen maar 1 doel: elkaar laten zien wie Israël het beste kan bombarderen.


Het is geen geheim dat de Gazanen tot de dag van vandaag niet snappen waarom de Hamas Gaza Palestina noemt. Gaza was is en blijft Gaza en geen Gazaan die daar anders over denkt. De Hamas heeft echter een militaire dictatuur ingesteld in Gaza, waardoor tegenspraak onmogelijk is.


Toch blijven wij op de hoogte van de activiteiten en verblijfplaatsen van de door Iran en Europa gesponsorde moordenaars. Hoe? Daar komt-ie: we krijgen dagelijks tussen de twee tot drieduizend mededelingen uit Gaza van Gazanen die meer dan genoeg hebben van de Hamas-bloedzuigers. Niet dat dit iemand buiten onze regio imponeert: Sigrid Kaag (ooit bekend in Oost-Jeruzalem als het “Nederlandse Drankorgel”) blijft de Hamas steunen van Nederlands belastinggeld en ook Iran heeft de middelen om Hamas in bestaan te houden.


U hoorde de laatste dagen dat de kopstukken van de zogenaamde Jihad gevonden waren en niet meer in leven zijn. Helaas niet alleen door vernuftigheid, noch door een App. Gazanen blijven ons informeren waar dit tuig zich verstopt (vaak tussen burgerdoelen zoals ziekenhuizen, kleuterscholen etc.), omdat ze er genoeg van hebben. Zelf toen de Jihad een raket afschoot die terugviel in Gaza en 5 kinderen doodde, kregen we de video's uit Gaza in handen om de wereld te laten zien dat niet zij hier schuld aan hadden.


Zoals ik al eerder schreef, de situatie met de antisemieten is nu zodanig dat doet herinneren aan het oude verhaaltje waar het hele dorp zegt dat je zuster een hoer is en jij moet aantonen dat je helemaal geen zuster hebt.


Dankzij Israël Nieuws weet u het dan weer: we krijgen zoveel tips dat we in feite de hele Hamas-leiding eenieder 72 maagden konden bezorgen. Maar dat doen we niet want wij vallen niet aan – wij slaan alleen maar terug. En hard.


Op dit moment wordt er gefluisterd over een mogelijke wapenstilstand vanavond. Aan ons zal het niet liggen. Maar zolang Sigrid Monatoetje Nederlands belastinggeld doorsluist aan de terreur club zie ik het einde niet in zicht. Misschien is de Hamas een beetje dankbaar aan ons dat we hun politieke vijanden uitschakelen, maar dat doen we uit eigenbelang en niet als geste.


Nog een klein persoonlijk detail: vandaag 49 jaar geleden vloog ik met ELAL Amsterdam-Rome-Athene-Tel Aviv. Het was mijn eerste vlucht in mijn leven. Ik liet een land achter dat 337 familieleden verraadde, verkocht, en hun een vreselijke dood injoeg.


Een land waar ik niet wil wonen, zelfs al zijn we de familie Snellen uit Sevenum voor eeuwig dankbaar dat ze onze ouders het leven hebben gered in die zwarte tijden.


Geen raketaanval, bombardement of terreuractie die mij van de juistheid van deze beslissing kan doen veranderen.


Ik ben thuis. En je huis bescherm je.


629 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page