top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het programma van president Biden tijdens zijn bezoek aan Israël

Bijgewerkt op: 13 jul. 2022


Amerikaanse vlag wordt gestreken in de residentie van president Herzog. Foto GPO


Israël bereidt zich voor op de komst van de Amerikaanse president Biden, die van woensdagmiddag tot vrijdagochtend in het land zal verblijven.


Dinsdag houden de Israëlische autoriteiten een laatste repetitie op de internationale luchthaven Ben Gurion en ministers ontvingen hun uitnodigingen voor de welkomstceremonie en kregen daarbij te horen dat er geen handdrukken met de president of selfies zouden zijn, om een ​​COVID-infectie te voorkomen.


Ministers zullen deelnemen aan een groepsfoto met Biden en premier Yair Lapid, president Issac Herzog. De ministers zullen ook zonder echtgenoten worden uitgenodigd voor een receptie door Herzog, waar hij de Amerikaanse bezoeker zal belonen met de Presidential Medal of Honor.


Een van de eisen van de Amerikaanse organisatoren is dat iedereen die binnen een straal van 3 meter van de president komt, zich in de afgelopen 24 uur aan een COVID-test moet hebben onderwerpen.


Het volledige programma van Biden is als volgt:


Biden zal woensdag om 15:25 uur landen en de welkomstceremonie begint een uur later. Hij zal dan een tentoonstelling bijwonen van de nieuwste luchtverdedigingssystemen, opgezet door het Ministerie van Defensie, en krijgt een 20 min. briefing van minister van Defensie Benny Gantz over de veiligheidsuitdagingen van Israël en het Iraanse nucleaire programma.


Om 17:55 uur zal Biden aankomen bij het Yad Vashem Holocaust herdenkingsmuseum.


Op donderdag om 11.00 uur ontmoeten Biden en Lapid elkaar privé voordat ze door hun teams worden vergezeld in het Waldorf Astoria Hotel in Jeruzalem. Oud-premier Naftali Bennett mag die vergadering ook bijwonen.


Om 12:15 uur houden de twee leiders een persconferentie.


Om 13.30 uur zullen de president en de premier een virtuele ontmoeting hebben met de president van de VAE, Mohamed bin Zayed Al Nahyan en de Indiase premier Narendra Modi.


Om 16:15 uur zal Biden president Herzog ontmoeten en om 17:15 uur heeft hij een ontmoeting van 15 minuten met oppositieleider Benjamin Netanyahu, in de residentie van de president.


Om 17.30 uur ontvangt hij de Presidential Medal of Honor uit Herzog.


Om 19.45 uur zal Biden naar verwachting de openingsceremonie van de Maccabiah Games bijwonen in het Teddy Stadium, waar hij 250 Joods-Amerikaanse atleten zal ontmoeten.


Op vrijdag om 11.15 uur zal Biden het Agusta Victoria-ziekenhuis in Oost-Jeruzalem bezoeken en van daaruit naar Bethlehem reizen voor een ontmoeting met de Palestijnse president Mahmoud Abbas.


Om 13:45 zal de president aankomen op de luchthaven Ben Gurion voor een kleine afscheidsceremonie die wordt bijgewoond door Herzog voordat hij rechtstreeks naar Saoedi-Arabië vertrekt.
43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page