top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hezbollah richt zich opnieuw op Israëlische burgers


Foto IDF-woordvoerder


Hezbollah is een terroristisch leger met een extremistische, antidemocratische ideologie. Haar destructieve agenda is erop gericht de staat Israël van de kaart te vegen en het Iraanse regime te helpen controle te krijgen in het Midden-Oosten.


Tot op de dag van vandaag ontvangt Hezbollah geld, wapens en instructies van Iran. Het opereert agressief om de regio te destabiliseren en brengt de wereldwijde energievoorziening in gevaar.


Met Iraanse steun is Hezbollah het zwaarst bewapende terroristische leger ter wereld geworden. Het enorme arsenaal bestaat uit meer dan 200.000 raketten, raketten en mortieren, inclusief precisiegeleide wapens, evenals gewapende drones en zelfmoorddrones. Deze wapens zijn rechtstreeks gericht op Israëlische bevolkingscentra en kritieke civiele infrastructuur.


Foto IDF-woordvoerder


Hezbollah buit de staat Libanon en het Libanese volk uit om zijn destructieve agenda vooruit te helpen. Het Libanese volk maakt de ergste economische crisis in zijn geschiedenis door. Hezbollah is een van de hoofdoorzaken van deze crisis en blijft deze uitbuiten door vitale middelen weg te sluizen van de Libanese staat en mensen naar hun terroristische activiteiten. Bovendien verschuilt het zich achter Libanese mannen, vrouwen en kinderen als een schild voor zijn terroristische activiteiten door zijn militaire infrastructuur in burgergebieden in te bedden.


Hezbollah is een wereldwijde bedreiging. Sinds de oprichting heeft Hezbollah haar terrorisme en criminele activiteiten buiten de grenzen van Libanon gebracht. Om zijn terroristische activiteiten te financieren, exploiteert Hezbollah een wereldwijd netwerk voor drugshandel en het witwassen van geld. In de afgelopen 40 jaar heeft het bombardementen, kapingen en ontvoeringen uitgevoerd waarbij honderden mensen over de hele wereld omkwamen. Hezbollah heeft nog steeds terroristische cellen op elk continent. Er is een reden waarom zoveel landen – zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland – Hezbollah officieel erkennen als een terroristische organisatie.


195 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page