top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Historisch: Azerbeidzjan is het eerste sjiitische moslimland dat een ambassade opent in Israël


Via WikipediaCommons


Vandaag heeft het Azerbeidzjaanse parlement de historische beslissing genomen om een ​​ambassade van Azerbeidzjan te openen in Tel Aviv, Israël. Dit wordt de eerste ambassade in Israël van een land met een sjiitische meerderheid en een sjiitische regering.

Premier Yair Lapid: "Ik verwelkom het besluit van de Nationale Vergadering van Azerbeidzjan om een ​​ambassade in Israël te openen. Azerbeidzjan is een belangrijke partner van Israël en de thuisbasis van een van de grootste joodse gemeenschappen in de moslimwereld.

De beslissing om een ​​ambassade te openen weerspiegelt de diepte van de relatie tussen onze landen. Deze stap is het resultaat van de inspanningen van de Israëlische regering om sterke diplomatieke bruggen te slaan met de moslimwereld. Ik wil president Ilham Aliyev bedanken en feliciteren met het Azerbeidzjaanse volk dat nu voor het eerst vertegenwoordigd zal zijn in de staat Israël."


Tot nu toe had Azerbeidzjan een toeristen-en handelskantoor kantoor in Tel Aviv. Israël en Azerbeidzjan onderhouden al 30 jaar betrekkingen en sinds 1993 is er een Israëlische ambassade in Bakoe.

115 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page