top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoe een Indiase Israëliër de nummer 1 influencer van LinkedIn in Israël geworden


Pratik Thakker, een hindoe-immigrant in Israël en oprichter van Webzoly, is een belangrijke influencer op sociale media. Foto met dank aan Pratik Thakker via ISRAEL21C


Op Pratik Thakkers eerste dag als nieuwe immigrant in Israël in 2014 – wat ook zijn eerste dag in Israël ooit was – voelde hij zich zo overweldigd en heimwee dat hij met een angstaanval op de eerste hulp belandde.


"Het begin was echt een uitdaging, en uitdagende fasen trekken je soms zo naar beneden dat ze je hulpeloos kunnen laten", zegt hij tegen Abigail Klein Leichman van ISRAEL21C.


Twee jaar lang verlangde hij ernaar terug te gaan naar Mumbai, maar zijn vrouw hield hem sterk en hij herstelde.


“Nu ben ik zo dankbaar dat ik niet heb opgegeven. Als ik terug was gegaan, had mijn verhaal er heel anders uitgezien.”


Het verhaal van Thakker heeft ongeveer 150.000 volgers – ongeveer 138.000 op LinkedIn, 11.000 op Facebook, 4.000 op Twitter en 1.200 op Instagram.


Hij is een belangrijke social-media beïnvloeder geworden wiens posts de toekomst van werk onderzoeken.


Pratik Thakker won de Indian Achievers Award 2021 van de Indiase regering.


Hij richtte in 2016 een digitaal marketingbureau op, Webzoly, dat nu ook offshore-talent van klanten vindt in digitale marketing, verkoop, web- en app-ontwikkeling en klantenondersteuning.


"Les geleerde: als je consistent blijft, zul je succesvol zijn", vertelt hij aan ISRAEL21c. "We zijn allemaal tot meer in staat dan we geloven en we zijn sterker dan onze angsten."


Van India tot Israël


Als jongen verkocht Thakker alles, van vuurwerk tot augurken, en werd later aandelenanalist.


Op 16-jarige leeftijd werd hij verliefd op een klasgenoot, Nancy Pezarkar, uit de kleine joodse gemeenschap van Mumbai. Dat is bijna 16 jaar geleden.


Nancy en Pratik Thakker in Tel Aviv. Foto met dank aan Pratik Thakker via ISRAEL21C


“Toen we trouwden, werkte Nancy voor El Al in Mumbai en reisde ze veel naar Israël. Ik was gepassioneerd door technologie en ik wilde naar de Verenigde Staten verhuizen. Maar ze inspireerde me om kansen te zoeken in de startup-natie. We besloten dat het een geweldige plek zou zijn om onze carrière op te bouwen.”


En zo kwamen ze in Israël terecht.


De eerste paar maanden nam Thakker schoonmaakklussen aan terwijl hij zijn intrede in het hightech-ecosysteem strategieën uitwerkte. Om de bal aan het rollen te krijgen, volgde hij het advies van zijn zakenman op om gratis iets waardevols aan te bieden.


“Ik heb op Secret Jerusalem gepost dat ik gratis mensen zal helpen die een website willen bouwen. Ik had zeven klanten in de eerste drie maanden en dankzij hun getuigenissen kreeg ik mijn eerste hightechbaan als webmaster”, zegt Thakker.


Uiteindelijk werd hij directeur digitale marketing bij Masa Israel Journey.


Pratik Thakker (vijfde van links) in Jeruzalem op een Masa Israel Journey conferentie. Foto met dank aan Pratik Thakker via ISRAEL21C


Ondertussen bouwde hij zijn Webzoly klantenkring op. Het evolueerde naar outsourcing omdat Israëlische technologiebedrijven dringend virtueel talent nodig hebben en Thakker goed gepositioneerd was om te helpen vanwege zijn connecties in India.


"Toen ik eenmaal het gevoel had dat ik meer geld verdiende met mijn nevenactiviteiten dan met mijn werk, besloot ik dat het tijd was om me er fulltime op te concentreren", zegt hij. Zijn vrouw zegde haar baan bij de Indiase ambassade op om zich bij hem te voegen.


“De les is dat je op veilig kunt spelen en je bedrijf kunt opbouwen terwijl je een baan hebt. Het heeft gewoon tijd nodig.”


Het bedrijf heeft nu 21 mensen in huis en 80 meer in verschillende landen die voor Webzoly klanten over de hele wereld werken.


"Covid heeft ons bedrijf geholpen omdat de cultuur van werken op afstand een hoogtepunt bereikte", zegt Thakker.


LinkedIn beïnvloeder


Zelfs het beste product zal niet verkopen tenzij mensen het weten, dus wendde Thakker zich tot de professionele netwerkwebsite LinkedIn om naamsbekendheid voor Webzoly op te bouwen.


Met ongeveer 800 miljoen leden is LinkedIn de internationale go-to voor zakelijke leads. Maar Thakker pakte het een beetje anders aan dan de meesten.


“Een van mijn recepten voor succes is consistentie. Dus heb ik de wereld aangekondigd dat ik 1000 dagen lang regelmatig op LinkedIn zal posten, wat er ook gebeurt.”


Zijn eerste bericht duurde zeven uur om een ​​like te krijgen, en dat was van zijn vrouw.


“Na 10 dagen, 30 dagen, 50 dagen, 150 dagen gebeurde er niets. Toen, na meer dan 160 dagen, ging een van mijn berichten viraal en kreeg meer dan 5 miljoen views”, vertelt hij.


"Er is een punt waarop je het gevoel hebt op te geven, maar vanwege mijn toewijding aan consistentie is het gelukt."Toen we elkaar half maart spraken, postte Thakker al meer dan 800 dagen en was hij de nummer 1 LinkedIn-influencer in Israël geworden met meer dan 100 miljoen views.


“Het team van LinkedIn heeft contact met me opgenomen omdat ze mijn inspanningen erkennen. We bouwen samen aan een community van creators”, zegt hij.


“Ik inspireer en leer veel mensen om content te maken op LinkedIn. Ik heb veel uren op het platform doorgebracht en heb een soort beheersing gekregen van hoe je het correct moet doen, zodat je niet alle tijd hoeft te besteden die ik deed om succes te behalen."


Prachtige kansen


De prestatie van Thakker is ook belangrijk omdat maar weinig Indiase burgers die in Israël wonen, in de hightech werken.


Volgens de Indiase ambassade in Israël werken de meeste van de ongeveer 12.500 niet-joodse indianen in Israël als verzorgers. Ongeveer 1.000 zijn studenten of werknemers in de IT of de diamanthandel.


Thakker benadrukt dat de Israëlische samenleving hem volledig heeft geaccepteerd als hindoe. "Ik heb echt het gevoel dat er hier geen racisme is en ik heb geweldige kansen gehad", zegt hij.


De cultuurschok die hem bijna deed inpakken, is verflauwd tot oprechte bewondering voor Israëls directe, 'work-hard, play-hard-cultuur', zegt hij.


“Er is een goede balans tussen werk en gezin, weekdagen en Shabbat. Dat heb ik nergens anders ter wereld gezien”, zegt Thakker. Ook hij merkt dat als hij op zaterdag geen zakendoet, hij doordeweeks productiever blijft.


Hij merkt op dat het 'hard werken'-gedeelte van de vergelijking een Israëlische drive is om 'elke dag te verbeteren en te innoveren omdat ze weten dat de wereld snel verandert'.


Positieve energie


Klanten lijken te waarderen wat hij naar de tafel brengt.


Daniella Balaban, VP Marketing voor CybeReady , vertelt ISRAEL21c dat Thakker "extreem responsief" is in het helpen van CybeReady met zijn digitale marketingplan en het genereren van nieuwe verkoopkansen.


"Hij stapt altijd op en doet het met veel positieve energie en een grote glimlach", zegt ze.


“Vanaf het begin werd Webzoly een organisch verlengstuk van ons marketingteam. Ik heb het gevoel dat Pratik en zijn team echt begrijpen wat we doen en hoe we een verschil maken in de ruimte en wat belangrijk is voor onze klanten. Ze zijn instrumenteel om dat te communiceren in digitale en e-mailcampagnes.”


Thakker bereidt zich voor op de lancering van een nieuwe onderneming, Insidea, een geautomatiseerd platform voor het werven, aannemen en beheren van externe werknemers.


"Ik vind het geweldig hoe Israël bijdraagt ​​aan een betere wereld door middel van technologie, wetenschap en geneeskunde, en ik promoot Israël hier met trots voor", zegt hij.


Voor meer informatie, klik hier.


46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page