top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Homoseksuele Palestijn, 25, die asiel in Israël had, ontvoerd en vermoord in Hebron


Ahmed Hacham Hamdi Abu Marahia. Foto via Facebook


Ahmed Hacham Hamdi Abu Marakhia (25), die ongeveer twee jaar geleden naar Israël vluchtte vanuit de Palestijnse Autoriteit nadat zijn seksuele identiteit bekend was gemaakt en asiel had gekregen, is woensdag op brute wijze vermoord in Hebron.


In een gruwelijke video die op sociale netwerken werd verspreid en vooral in de PA-gebieden en in Jordanië aan kracht wint, wordt het onthoofde lichaam van Ahmed aan de kant van de weg in de wijk Al-Mahwar gezien


Een niet bij naam genoemde verdachte, die kort na het plegen door de politie van de Palestijnse Autoriteit in de buurt van de plaats van het misdrijf werd gearresteerd, legde de handeling vast in een video die hij voor zijn arrestatie op sociale media uploadde.


Volgens publicaties op Palestijnse nieuwssites heeft de Palestijnse politie een onderzoek geopend, maar Ahmeds vrienden in Israël zijn er zeker van dat de reden voor zijn moord zijn seksuele geaardheid is volgens berichten op Channel 12 news en Ynet.


In The Times of Israel zegt Rita Petrenko, oprichter van Al-Bayt Al-Mukhtalif, een non-profitorganisatie voor de empowerment van de Arabische LGBT-gemeenschap, zei dat ze had geholpen bij het regelen van de asielpapieren van Abu Murkhiyeh ter voorbereiding op zijn uiteindelijke hervestiging in Canada en dat hij actief deelnam aan LHBT-discussiegroepen. Petrenko beschreef de jongeman als 'hardwerkend en intelligent' en betreurde het dat hij niet in veiligheid was gebracht in Canada voordat zijn leven op brute wijze van hem werd weggenomen.


Volgens vrienden van Ahmed in Israël, uitte zijn familie verbazing en verdriet over zijn dood, en het lijkt erop dat een andere familie in Hebron verantwoordelijk was voor zijn moord. Op het internet zijn de reacties op het verschrikkelijke incident uiteenlopend en de meesten van hen hadden moeite de ernstige wreedheid waarmee hij werd vermoord te accepteren.

140 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page