top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Honderden protesteerden voor Duits hotel dat Duits-Israëlische zanger weigerde wegens Davidsster


Gil Ofarim, een Duits-Israëlische zanger, legt in een video op sociale media uit dat hem een ​​hotelkamer in Leipzig, Duitsland, was geweigerd, nadat hem was verteld zijn ketting met Davidsster te verbergen. (Screenshot van Instagram-video)


Dit artikel is geschreven door Cnaan Lipshitz en verscheen eerder in Jewish Telegraph Agency (JTA) en is met toestemming vertaald overgenomen.


Honderden mensen protesteerden voor een hotel in de Duits stad Leipzig, nadat een Joodse muzikant had gezegd dat hem de toegang was geweigerd wegens het dragen van een ketting met Davidster.


Gil Ofarim, een 39-jarige zanger en dubbele nationaliteit van Israël en Duitsland, plaatste dinsdagavond een video op sociale media waarin hij het Westin Leipzig hotel ervan beschuldigde hem service te weigeren omdat hij een ketting met davidster droeg. De video, die hij in hoofdletters "Antisemitisme in Duitsland 2021" noemde, is viraal gegaan, en werd gedeeld door waakhonden tegen antisemitisme en vele anderen.


Nadat hij in de rij had gewacht om in te checken, vroeg Ofarim waarom anderen die na hem arriveerden eerder werden toegelaten. Volgens Ofarim antwoordde een andere klant hem dat hij "de Davidsster eraf moest halen". Minstens één medewerker vertelde Ofarim toen dat hij de ketting moest verwijderen om service te krijgen, zei de zanger.


Minstens 600 mensen, van wie sommigen met borden met een Davidster en de islamitische halve maan, kwamen die avond naar het hotel, meldde de Leipziger Zeitung . De demonstranten beschuldigden het hotelpersoneel van antisemitisme.


Een woordvoerder van Westin Leipzig vertelde DPA, een Duitse publicatie, dat het hotel "zeer bezorgd" was en de zaak "uiterst serieus" nam. Het hotel heeft contact opgenomen met Ofarim om meer details te horen over wat er is gebeurd, zei de woordvoerder. De politie van Leipzig onderzoekt het incident ook.


Het hotel plaatste ook een foto op Instagram waarop een rij mensen te zien was die een spandoek vasthielden met de naam en het logo van het hotel, evenals Israëlische vlaggen en halve manen die de islam symboliseren. De foto had geen onderschrift.


De Centrale Raad van Joden in Duitsland zei in een verklaring "geschokt" te zijn door wat zij antisemitisch gedrag in het hotel noemde. Leipzig is de grootste stad in Saksen, een regio in Duitsland die een bolwerk is voor de extreemrechtse politieke partij van het land, Alternative for Democracy of AfD.

95 weergaven1 opmerking

1 Comment


HansLa23+
Oct 07, 2021

Het houdt nooit op 😔

Like
bottom of page