top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI heeft de Naval Combat Suite geïntegreerd op de Sa'ar 6 korvetten


De MF-STAR wordt geïnstalleerd op een Sa'ar 6 korvet. Foto via Israëlische marine


Israel Aircraft Industries (IAI) is begonnen met de installatie van de MF-STAR (Magen Adir) radar, op de nieuwe Sa'ar 6 marineschepen van de Israëlische marine, die een laag defensieve en offensieve capaciteiten vanuit lucht en zee bieden.


Israel Aerospace Industries (IAI) integreert offensieve en defensieve systemen om de capaciteiten van het 'Sa'ar 6' korvetten te verbeteren en de Israëlische marine een nieuw technologisch tijdperk in te leiden, onder leiding van het Israëlische Ministerie van Defensie (IMoD) en de IDF.


IAI voltooide samen met de administratie voor de ontwikkeling van wapens en technologische infrastructuur (onderdeel van IMoD) en de Israëlische marine de eerste fase van de installatie van de MF-STAR (Magen Adir)-radars op de 'Sa'ar 6'-korvetten van de Israëlische marine en zal doorgaan met het integreren van het BARAK MX Air DefenseSysteem (Ra'am Adir) op de schepen.


De radars zullen dienen om lucht- en oppervlaktedoelen te lokaliseren en te classificeren en om een ​​geavanceerd en gedetailleerd maritiem beeld van het bewakingsgebied op te bouwen. Het MF-STAR radarsysteem, een van 's werelds meest geavanceerde radarsystemen, zal dienen als het 'brein', geïntegreerd met alle bewakingssensoren op elk van de nieuwe oorlogsschepen van de Israëlische marine. Het radarsysteem is ook een belangrijk onderdeel van het BARAK MX Air Defense System (Ra'am Adir) en biedt een verdedigings laag tegen geavanceerde lucht- en zee dreigingen.


De MF-STAR-radarsystemen zijn gebaseerd op geavanceerde technologie, waaronder Active Electronic Scanning Array (AESA), ontwikkeld door IAI's ELTA Systems Ltd. Deze systemen verminderen de responstijd voor het verwerven van doelen en bieden geavanceerde mogelijkheden om nauwkeurig en gelijktijdig een breed scala aan doelen te volgen .

De radar geeft alle begeleidende troepen een optimaal beeld van het maritieme situatiebewustzijn en de hemisferische bescherming. De radars zijn een integraal onderdeel van de verdediging van lucht-, ruimte- en territoriale wateren, inclusief de strategische troeven van Israël: de aardgasplatforms, verdediging tegen raketten, vijandelijke vliegtuigen en meer.


Bij het identificeren van een dreiging levert de radar onmiddellijk alle vereiste gegevens aan alle controle-, verdedigings- en ondersteuningssystemen aan dek (bijv. het afvuren van luchtafweerraketten), waardoor belangrijke besluitvormers in realtime op de dreiging kunnen reageren. De MF-STAR-radar omvat vier starende radarpanelen die 360-graden hemisferische dekking rond het schip bieden.


Het BARAK MX-luchtverdedigingssysteem, ontwikkeld door IAI's Systems, Missiles and Space Division, is een van 's werelds geavanceerde operationele verdedigingssystemen, dat wordt gebruikt door IDF-land- en zeestrijdkrachten en de Indiase marine en luchtmacht.

Het BARAK MX-luchtverdedigingssysteem biedt zowel brede als gerichte verdedigingscapaciteiten tegen een reeks bedreigingen, waaronder: land, lucht en zee. Het systeem combineert verschillende belangrijke geavanceerde systemen: een digitale radar, wapenbesturingssysteem, lanceerinrichtingen, een reeks onderscheppers voor verschillende reeksen met geavanceerde homing-apparaten, datalink communicatie en systeem brede connectiviteit.62 weergaven0 opmerkingen
bottom of page