top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

ICC – 'Idiots Creating Chaos' - een column van Simon Soesan

Screenshot YouTube


Je introduceert het als een serieuze, onpartijdige organisatie die rechtvaardigheid vertegenwoordigt. Dan neem je een Libanese aanklager. Uit Libanon, een land dat al 76 jaar de vernietiging van Israël promoot, een land wat geleid wordt door een terreurorganisatie die geld verdient aan drugshandel wereldwijd en gesteund wordt door Iran, dat al jaren alles doet om de Joden in de wereld af te slachten.


Die Libanese aanklager doet net alsof hij onpartijdig is. Om hem nog onschuldiger te maken neemt hij advies van een mooie vrouwelijke advocate die beroemd is omdat ze met een filmster getrouwd is. Dat geeft aandacht! Dat die vrouw ook uit Libanon komt wordt verzwegen. Want we zijn zo onpartijdig. Wij zijn een rechtbank en kiezen heus geen zijden!

Dan dient een land een klacht in tegen Israël. Niet zomaar een land: een land dat ooit het woord “apartheid” bijzonder populair maakte en nu bekend is om het feit dat er per week tientallen blanken vermoord worden door donkere..eh… zwarte…ehh..gekleurde inwoners. Een land dat al jaren Israël uitscheldt.


Maar de onpartijdige ICC is best bereid om deze belachelijke klacht te bestuderen, want het maakt kopstukken en we hebben al jaren niet in het nieuws gestaan.


Dus pakt die onpartijdige rechtbank de aanklacht aan want er wordt beweerd dat Israel een volkerenmoord aan het plegen is. Stond toch ook in de krant? Dat schreeuwen al die intelligente studenten wereldwijd toch? Dan zal het wel waar zijn.


Concentratiekampen werden niet gevonden. Experts deelden mee dat er wel degelijk een oorlog wordt gevoerd in Gaza, en dat die oorlog veel burgerlevens kost en tragisch is, maar dat er geen bewijs is van een volkerenmoord. “So what?”, zegt het ICC. “Wat weten die experts nou? Als al die studenten het schreeuwen en Al Jezeera, de NOS en zelfs de BBC het zeggen – nou, dan is het zo.


En dus kwam de aanklager van het ICC met een mededeling. Met twee hulpies achter hem die heel serieus keken, deelde hij mede (quote!) dat "Israël een volkerenmoord uitvoert in het Land Palestina.”


In één adem vergeleek hij de premier van Israel en de minister van defensie van Israël met het opperhoofd van Hamas – een internationaal erkende terreurbende – en vroeg aan de rechtbank of het bereid is om arrestatiebevelen voor alle drie de heren uit te geven.

En hij zei dat allemaal met een heel serieus gezicht. Hij knipperde zelfs niet met zijn ogen en bewaarde het “Allahu Achbar” tot na de uitzending.


Ik ben geen fan van onze premier. Ik ben geen fan van onze huidige regering. Maar ik stel ze niet op één lijn met Hamas. U mag zelf raden waarom.


Een nul voor het ICC. Ze hebben nu terreur legitimatie gegeven. Al onze inwoners die verkracht werden, onthoofd werden, levend verbrand werden, waarvan borsten werden afgesneden terwijl ze nog levende waren, baby’s die uit buiken gesneden werden terwijl de moeder nog leefde, meer dan 100 gegijzelden waarvan we weten dat ze dagelijks gemarteld en verkracht worden – dat is niets vergeleken met de jacht op de daders.


Het ICC wil zich voordoen als de tempel van rechtvaardigheid en onpartijdigheid. Ik laat u de beslissing of het zo werkelijk is.


Wat meer dan ooit duidelijk is? Dat wij, Israël, er alleen voor staan. Dat Joden anders behandeld moeten worden en dat terrorisme, verminking en het verkrachten van mannen, vrouwen en kinderen toegestaan is.


Vraag het aan het ICC. Luister naar de NOS, BBC en andere “neutrale” nieuwsorganisaties.

U weet ze vast te vinden.

5.799 weergaven3 opmerkingen

3 commentaires


ghettobass666
22 mai

Kan dit alleen maar volmondig beamen

J'aime

Herman Duizend
Herman Duizend
21 mai

He's nuts!

J'aime

Joost Goudeket
Joost Goudeket
21 mai

Met het door de slachtpartij op Joden van afgelopen 7 oktober door Hamas opentrekken van de maar zeer licht onder de oppervlakte verstopte antisemitisme beerput komen over de hele wereld alle drollen van links en rechts, studerend of gewoon stom, het ICC nu inclusief, daar hun "bijdrage" aan leveren.

J'aime
bottom of page