top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF brengt eerste officiële bezoek aan Marokko en ondertekende samenwerkingsovereenkomst


Generaal-majoor Tal Kelman (L) en zijn Marokkaanse collega luitenant-generaal Belkhir El-Farouk. Foto IDF-woordvoerderseenheid.


Het hoofd van het directoraat Strategische Planning en Samenwerking, generaal-majoor Tal Kelman, het hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking, BG Effie Defrin en het hoofd van de afdeling Operaties van het directoraat Inlichtingen, BG "G", voltooiden afgelopen donderdag het eerste officiële bezoek aan het Koninkrijk Marokko.


Het bezoek vond plaats in Rabat, de hoofdstad van Marokko. De IDF-functionarissen hadden een ontmoeting met de inspecteur-generaal van de Koninklijke Marokkaanse strijdkrachten, luitenant-generaal Belkhir El-Farouk en hoge leden van de generale staf van de Koninklijke Marokkaanse strijdkrachten, waaronder de hoofden van de Marokkaanse inlichtingen- en operatiedirectoraten.


Tijdens de bijeenkomsten presenteerden hoge Marokkaanse militaire functionarissen de structuur van de Koninklijke Marokkaanse strijdkrachten en de belangrijkste uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. De functionarissen bespraken de historische en culturele banden tussen de twee naties, evenals het partnerschap op basis van wederzijdse belangen in het hele Midden-Oosten. De commandanten spraken de wederzijdse wens uit om verregaande militaire samenwerking te bevorderen.


Generaal-majoor Kelman presenteerde de Marokkaanse militaire functionarissen de professionele structuur van de IDF, de regionale en mondiale uitdagingen en de belangrijkste gebieden waaruit de IDF professionele kennis en ervaring heeft opgedaan.


Tijdens het bezoek werd een memorandum van overeenstemming ondertekend over samenwerking en een akkoord bereikt door een gezamenlijk militair comité om een ​​coöperatief werkplan te ondertekenen. Er werd ook een bijeenkomst gehouden om de mogelijkheden voor deelname aan gezamenlijke internationale oefeningen te bespreken.25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page