top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF Home Front Command heeft haar werk bij ingestorte flatgebouw in Miami beëindigd


Foto IDF woordvoerders eenheid


Leden van de "Helpende Hand"-delegatie van de IDF en het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn maandag teruggekeerd in Israël nadat ze hebben geholpen bij de zoek- en reddingspogingen voor vermiste personen op de plaats van het ingestorte flatgebouw in SurfSide, Miami.


Een herrineringsplaquette wordt overhandigd aan de IDF commandant van de hulpmissie. Foto IDF woordvoerders eenheid


De delegatie bestond uit experts op het gebied van techniek, redding en hulp aan nabestaanden. De delegatie werkte 'rond de klok' in samenwerking met lokaal reddingspersoneel in een verenigde en vastberaden inspanning om vermiste personen op de rampplek te helpen lokaliseren.


IDF redders aan het werk. Foto IDF woordvoerders eenheid


De Israëlische delegatie was de grootste delegatie die arriveerde om te helpen na de ineenstorting van het gebouw. De delegatie demonstreerde geavanceerde capaciteiten op het gebied van technologie en verschafte de reddingsoperaties nauwkeurige informatie die de inspanningen om de vermiste personen te lokaliseren verkortte.

De IDF-delegatie werkte nauw samen met Amerikaans reddingspersoneel. Zondagavond werd een ceremonie gehouden aan het einde van de operaties van de delegatie, in aanwezigheid van de burgemeester van Miami-Dade County, inwoners van Miami en de families van de vermiste personen. De ceremonie werd gehouden om de delegatie te bedanken voor haar activiteiten en uitgebreide hulp .


Bij aankomst in Israël zei de commandant van het Homefront Command, MG Ori Gordin:

"Jullie, leden van de delegatie, verdienen waardering voor de hulp die jullie hebben geboden bij de reddingspogingen van de vermiste personen en voor de steun die jullie hebben gegeven aan de families. Goed gedaan voor jullie harde werk bij het verlenen van zulke belangrijke humanitaire hulp aan onze grootste bondgenoot, de Verenigde Staten van Amerika.”
60 weergaven0 opmerkingen
bottom of page