top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF Medische Korps start met thuiszorg van Covid-19 patiënten


Foto IDF woordvoerderseenheid


Als onderdeel van de nationale inspanning om het Corona-virus uit te roeien, lanceerde het Medisch Korps deze week Operatie 'Hand in Hand', dat een thuishospitalisatiesysteem exploiteert voor de behandeling van coronapatiënten.


De thuisverpleging is gebaseerd op artsen en verpleegsters die in de IDF dienen. Die werken samen met de logistieke hulp van het Directoraat Technologie en Logistiek van de IDF, en is gebaseerd op een samenwerking tussen het Medical Corps, het ministerie van Volksgezondheid en de Health Maintenance Organizations (HMO's).


Foto IDF woordvoerderseenheid.


De commandant van de landelijke operatie is kolonel Dr. Erez Karp, die ook diende als commandant van Operatie 'Brotherhood', waarbij de medische korpsen Corona-afdelingen oprichtten in het Rambam Hospital.


Tientallen teams werden aan de missie toegewezen, elk met een arts, verpleegkundige en logistieke ondersteuning. Het personeel zal dagelijks het huis van de patiënt bezoeken, professionele en uitgebreide zorg verlenen, voortdurend in contact staan ​​met de patiënt en de familie van de patiënt, en indien nodig extra bezoeken toevoegen.


Er is een centrum met hoog militair medisch en verpleegkundig personeel in bedrijf, dat continue monitoring op afstand van patiënten en contacten met de verschillende HMO's mogelijk maakt. Het centrum heeft afdelingen in elk van de regionale commando's van de IDF, die verantwoordelijk zijn voor het opnemen van medische hulp in dat geografische gebied.


Foto IDF woordvoerderseenheid


Het thuishospitalisatiesysteem is in eerste instantie bedoeld voor zo'n 250 patiënten en het medisch korps is bereid dit indien nodig uit te breiden indien de behoefte er aan groter wordt. De oprichting zal naar verwachting de werklast op de ziekenhuisafdelingen verlichten en op de lange termijn de gemeenschapsgeneeskunde in Israël versterken.


De medische staf wordt geleidelijk en in overeenstemming met de vraag geactiveerd. Vanaf het begin van de missie boden ze uitgebreide medische zorg aan een aantal patiënten uit alle delen van het land, op basis van de medische afdelingen die regelmatig dienst deden in elk van de IDF-commando's. Er werd onder meer al een behandeling gegeven aan een man van in de veertig uit de stad Ashdod en een vrouw van in de negentig uit Tirat Carmel, die beiden thuis werden verzorgd na een periode van ziekenhuisopname.


De Chief Medical Officer, brigadegeneraal prof. Elon Glazberg: "We zien onszelf als onderdeel van het nationale gezondheidssysteem en voelen ons bevoorrecht om waar nodig medische zorg te verlenen en te verlenen. Ik hoop dat we in staat zullen zijn om de basis te leggen voor een innovatief en geavanceerd thuishospitalisatiesysteem in de staat Israël."57 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page