top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF stafchef tegen zuid Israëlische burgermeesters: "na de oorlog geen enkele raket richting Israël"


Foto IDF woordvoerder


De stafchef, luitenant-kolonel Hartzi Halevi, had vandaag (zondag) een ontmoeting met de burgemeesters en lokale raden in de Gazastrook en in het zuiden in de stad Ashkelon. Hij was duidelijk in zijn boodschap: "we hebben gefaald u te beschermen, maar na deze oorlog geen enkele raket meer richting Israël", beloofde hij volgens Channel 13 News.


“De IDF is diep betrokken bij de zuidelijke en omliggende gemeenschappen. We zullen er alles aan doen om de veiligheid en welvaart in de regio te herstellen,” verklaarde de stafchef.


“Jarenlang werkt de IDF nauw samen met de lokale leiders die heeft deze regio vooruit geleid, en wij geloven heel erg in u. Dankzij de veerkracht van de bewoners en hun moed zullen we blijven vechten om veiligheid te brengen die een terugkeer naar de nederzettingen mogelijk maakt. De hele IDF, en ik persoonlijk, zijn nu maar op één doel gefocust: het verslaan en ontmantelen van Hamas. We hebben gefaald in onze missie om de bewoners te beschermen, en we zijn nu ook verantwoordelijk voor de veiligheid in de toekomst. We zullen ons herinneren wat er is gebeurd, we zullen vechten en we zullen niet toestaan ​​dat een dergelijk incident opnieuw gebeurt."530 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page