top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In door de EU gefinancierde Palestijnse school: raketmodel van Hamas naast kaart die Israël uitwist


Foto via PMW

De Europese Unie draagt ​​jaarlijks miljoenen euro's bij aan het Ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit (PA). In deze donaties zit steun voor de bouw van scholen, zo ontdekte Palestinian Media Watch (PMW).


In plaats van de scholen te veranderen in veilige havens voor onderwijs en voor het bevorderen van vrede, gebruikt de PA ze als een middel om haar systematische indoctrinatie van de kinderen uit te voeren.


De basisschool voor meisjes in Hawara, gebouwd met donaties van de Europese Commissie, is slechts een voorbeeld. Een recente tentoonstelling in de school belichtte drie elementen van de indoctrinatie van de PA:


Verheerlijkend geweld:

Foto via PMW


De foto op een dominante plaats van de tentoonstelling toonde een raket met "Ayyash 250" erop geschreven. De verwijzing is naar een van de 4.300 raketten die Hamas en andere terroristen in Gaza bij de laatste gevechten in mei hebben afgevuurd op Israël, zonder onderscheid gericht op de Israëlische burgerbevolking [Facebook-pagina van de Fatah-beweging – Nablus Branch, 14 juni 2021]


Het bestaan ​​van Israël wissen:

Foto via PMW


Naast de raket was een kaart van "Palestina" geschilderd in de kleuren van de Palestijnse vlag. De kaart beperkt zich niet tot Gaza en de Westelijke Jordaanoever. In plaats daarvan beslaat de kaart het hele gebied tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse Zee, waardoor Israël volledig wordt uitgewist. [Facebook-pagina van de Fatah-beweging – Nablus Branch, 14 juni 2021]


De “terugkeer” van de zogenaamde Palestijnse vluchtelingen:

Foto via PMW


De tentoonstelling zelf was gewijd aan het versterken van de mythe dat miljoenen Palestijnen op een dag Israël zullen overspoelen als onderdeel van wat de Palestijnen het "Recht op terugkeer" noemen. De afbeelding toont een decoratie in de vorm van de PA-kaart van "Palestina", en daarnaast een sleutel die het "recht op terugkeer" van de Palestijnse vluchtelingen vertegenwoordigt.

Tekst op bord rechtsonder: “De processie van vrijheid – Mijn thuisland is van de [Middellandse] Zee tot de [Jordanië] Rivier. Onze terugkeer is nabij en we zijn al begonnen met het inpakken van onze spullen. [Facebook-pagina van de Fatah-beweging – Nablus Branch, 14 juni 2021]


Een plaquette aan de muur van de Hawara Elementary School for Girls laat zien dat het werd geschonken door de Europese Commissie in samenwerking met COOPI, een Italiaanse NGO.


Tekst op onderste bord in het Engels:

Foto via PMW


“Gefinancierd door ECHO

Humanitarian Aid Department van de Europese Commissie

Communautaire activiteiten

in Huwwara Town”


De EU zou de PA steunen als onderdeel van een poging om de vrede tussen de Palestijnen en Israël te bevorderen. Het hersenspoelen van kinderen met foto's van raketten, een valse realiteit waarin Israël niet bestaat, en een verhaal dat nooit gerealiseerd zal worden tenzij Israël ermee instemt om nationale zelfmoord te plegen , draagt ​​niet bij aan vredesopbouw.

Het feit dat dit soort indoctrinatie plaatsvindt in een door de EU gefinancierde school, zou zorgwekkend moeten zijn.


Zoals Palestijnse Media Watch heeft gedocumenteerd, is het gebruik en misbruik door de PA van het Palestijnse onderwijssysteem om indoctrinatie te bevorderen en de geest van de Palestijnse kinderen te vergiftigen niets nieuws. Helaas zijn verheerlijking van geweld, het uitwissen van het bestaan ​​van Israël, het bestendigen van de mythe van miljoenen zogenaamde "Palestijnse vluchtelingen" die Israël overspoelen en vernietigen en vele andere soortgelijke thema's ongebreideld in het PA-schoolsysteem.


Het zorgwekkende in dit geval is dat deze activiteiten plaatsvinden in een school die door de EU wordt gefinancierd.
511 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page