top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Integratief kanker onderzoeksinstituut opent in Israël door donatie van $ 34 miljoen


Het toekomstige Samueli Integrative Cancer Pioneering Institute zal worden gehuisvest in het Davidoff Center for the Treatment and Research of Cancer in het Rabin Medical Center, Petah Tikva. Foto met dank aan Rabin Medical Center via ISRAEL21c


Een nieuw integratief kankeronderzoeksinstituut zal worden gebouwd in het Beilinson-ziekenhuis van Rabin Medical Center in Petah Tikva met een donatie van $ 34 miljoen - de grootste in de Israëlische geschiedenis om kankeronderzoek te financieren.


Onder het dak van het Davidoff Center for the Treatment and Research of Cancer van het ziekenhuis – dat één op de zeven Israëlische kankerpatiënten behandelt – zal het instituut onderdak bieden aan kankermedici en experts op het gebied van gedragswetenschappen, data en kunstmatige intelligentie.


Het toekomstige Samueli Integrative Cancer Pioneering Institute is zo genoemd om de gulle gevers van een donatie van $ 25 miljoen te eren van de in Californië gevestigde filantropen Dr. Susan en Dr. Henry Samueli. De resterende $ 9 miljoen is afkomstig van Clalit Health Services, de grootste zorgorganisatie van Israël met ongeveer 5 miljoen leden.


Als onderdeel van Clalit Health Services krijgt het Samueli Institute toegang tot de grootste database van kankerpatiënten in het land.


Dit zal onderzoekers in staat stellen om te creëren wat wordt beschreven als 's werelds eerste kankergerelateerde, uitgebreide "data lake" (gecentraliseerde opslagplaats van onbewerkte gegevens) om snelle innovaties te stimuleren.


Prof. Gal Markel, hoofd van het Davidoff Center en voorzitter van het Samueli Integrative Cancer Pioneering Institute, legt uit dat hoewel het datameer “geen open source kan zijn vanwege de privacy van de patiënt, het onder de juiste goedkeuringen zal dienen als een uitstekende hub voor samenwerking en vennootschap."


Markel vertelt ISRAEL21c dat het instituut om twee redenen uniek is in de wereld.


Ten eerste vanwege "de wetenschappelijke integratie van de benadering van de hele persoon, translationele biologie, gedragswetenschappen en datawetenschap aangedreven door AI", en ten tweede omdat het "onderdeel is van een kankerziekenhuis dat deel uitmaakt van een grote HMO die het continuüm bestrijkt" van zorg - ziekenhuis-gemeenschap-thuis."


Deze kenmerken weerspiegelen het huidige denken in kankeronderzoek dat oplossingen van het volgende niveau zullen voortkomen uit de integratie van het volledige traject van de patiënt, van diagnose via behandeling tot herstel, mogelijk gemaakt door geavanceerde kunstmatige intelligentie.


De ontwikkeling van de infrastructuur voor het instituut is begonnen, inclusief ultramoderne GMP-laboratoria (goede productiepraktijken).


Dr. Eytan Wirtheim, CEO van Beilinson, zei tegen ISRAEL21c dat het instituut "enthousiast is om partnerschappen en samenwerkingsverbanden aan te gaan met de wereldwijde kankergemeenschap, waaronder de academische wereld, gezondheidsorganisaties, de industrie en stichtingen - om de kankerzorg te transformeren en een nieuwe toekomst voor kankerpatiënten te creëren."


In een persverklaring zei de Samuelis: “We verwachten dat het instituut, onder leiding van Dr. Markel, bestaande zorgparadigma's uitdaagt en een betere toekomst creëert voor kankerpatiënten in Israël en daarbuiten. De echte maatstaf voor succes zal de acceptatie van deze benaderingen door andere toonaangevende instituten over de hele wereld zijn.”


993 weergaven1 opmerking

1 Comment


ellekevandervalk
May 30, 2023

Magnifiek

Like
bottom of page