top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Internationale luchtmacht oefening "Tri-Lightning 2" met deelname F-35I vliegtuigen beëindigd


F-35 toestellen uit verschillende landen waaronder Israël. Foto IDF woordvoerders eenheid


Aan de gezamenlijke oefening "Tri-Lightning 2" met deelname van de F-35 toestellen van de Israëlische luchtmacht (IAF), het Korps Mariniers van de Verenigde Staten (USMC) en de Royal Air Force (RAF) in het zuiden van Israël, is dinsdag een einde gekomen.

Tijdens de oefening oefenden de piloten verschillende luchtscenario's, waaronder luchtgevechten, het omgaan met geavanceerde grond-luchtraketsystemen en het aanvallen van doelen diep in vijandelijk gebied en gevechtsscenario's boven vijandige landen.

Foto IDF woordvoerders eenheid


Deze oefening versterkt de regionale strategische samenwerking verder en verbetert de samenwerking binnen de internationale F-35-vliegtuiggemeenschap door middel van kwaliteitstraining die gedeeld leren en wederzijdse vooruitgang mogelijk maakt.

Als onderdeel van de oefening landen de IAF-piloten op het Britse vliegdekschip de "Queen Elizabeth" om te leren hoe ze met een F-35 vanaf een vliegdekschip moeten landen en opstijgen.

De Queen Elizabeth leidt zes Royal Navy-schepen, een Royal Navy-onderzeeër, een US Navy-torpedojager en het Nederlandse fregat Zr.Ms. Evertsen, in een wereldwijde inzet van de Carrier Strike Group 21.

Foto IDF woerdvoerders eenheid


Commandant van de IAF, Maj. Gen. Amikam Norkin zei na afloop van de oefening: "Samenwerking met de Verenigde Staten en Groot-Brittannië stelt de IAF in staat haar capaciteiten te versterken en haar operationele paraatheid te vergroten om een ​​breed scala aan bedreigingen het hoofd te bieden. De regio in het Midden-Oosten is zeer dynamisch, waarvoor we moeten trainen en ons moeten blijven voorbereiden op een groot aantal scenario's om de lucht van de staat Israël effectief te blijven verdedigen."

45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page