top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Iowa bereidt Israëlische ag-tech startups voor op het betreden van de Amerikaanse markt


Foto Wikipedia


Oprichters van zeven Israëlische landbouwtechnologiebedrijven die de lucratieve Amerikaanse markt willen betreden, hebben onlangs een online onderdompelingscursus van zes weken afgerond, gecoördineerd door het America's Cultivation Corridor- programma.


De Cultivo Virtual Academy, gesponsord door de Iowa Economic Development Authority, stelt mondiale vernieuwers op het gebied van landbouwtechnologie in staat om te leren van leiders uit het bedrijfsleven, onderzoek, overheid en ondernemers uit Iowa over onderwerpen als regelgevings- en financieringssystemen en klantperspectieven. De cursus omvat rondetafelgesprekken, vragen en antwoorden en presentaties.


Iowa is een logische plek voor Israëli's om meer over de markt te leren, omdat het een van de belangrijkste landbouwstaten van Amerika is. Het omvat meer dan 88.000 boerderijen, die van Iowa de grootste bron van maïs, sojabonen, varkensvlees en eieren van het land hebben gemaakt. De veehouderijen van de staat fokken runderen, varkens, kalkoenen, schapen, melkkoeien, geiten en pluimvee.


Onder de zeven Israëlische deelnemers bevonden zich bedrijven uit verschillende sectoren van de landbouwtechnologie, aldus ISRAEL21c.


Deze bedrijven omvatten:


  • Agrematch van Rehovot, dat een op AI gebaseerd voorspellend platform heeft voor de ontdekking en ontwikkeling van bioactieve verbindingen.

  • BugEra van Beersheva, dat een platform voor insectengenetica bouwt om nieuwe soorten van de zwarte soldaatvlieg te ontwikkelen die organische mest kunnen omzetten in biobrandstof.

  • DriftSense van Ramat Gan, dat een voorspellingsinstrument ontwikkelt waarmee boeren kunnen beslissen wanneer ze pesticiden op hun gewassen moeten toepassen, zodat ze dit op een efficiëntere en duurzamere manier kunnen doen.

  • Fermata uit Tel Aviv, dat computer vision-oplossingen ontwikkelt voor de landbouw in de open lucht en in gecontroleerde omgevingen, en heeft zojuist een samenwerking afgesloten met Bayer Crop Science aan een project om de haalbaarheid van Fermata's geautomatiseerde AI-platform voor de detectie van plagen en ziekten, Croptimus, te valideren.

  • PlantArcBio van Givat Hen, wiens Direct-In-Plant (DIP) ontdekkingsplatform wordt gebruikt om nieuwe genen te vinden en te ontwikkelen met positieve effecten op planten, zoals opbrengstverbetering, droogteresistentie en tolerantie voor herbiciden en insecten. PlantArcBio licentieert deze genen aan grote zaad- en gewasbeschermingsbedrijven.

  • ProJini van Tel Hai, dat pesticiden met veilige actieve ingrediënten ontwikkelt om de resistentie tegen pesticiden en de bedreiging voor de voedselvoorziening te bestrijden.

  • Seed-X Technologies van Or Yehuda, dat een op AI gebaseerd zaadanalyseplatform biedt om de zaadkwaliteit en -waarde te maximaliseren.

“De Cultivo Virtual Academy is de beste investering die een scale-upbedrijf kan doen als ze een pad ontwikkelen om de Amerikaanse markt te betreden”, zegt Billi Hunt, uitvoerend directeur van America's Cultivation Corridor.


"Het betreden van de Amerikaanse markt kan overweldigend zijn, maar Cultivo's gerichte curriculum, netwerken en verbindingen met Iowa's onderzoekers, bedrijfsleiders en boeren bieden de kennis en introducties om met succes de markt te betreden."

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page