top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël Defensie prijs 2023 toegekend aan 4 uitmuntende projecten


Foto Woordvoerdersbureau Ministerie van Defensie / GPO


President Isaac Herzog en minister van Defensie Yoav Gallant hebben de Israel Defense Prize 2023 toegekend aan 4 opmerkelijke projecten die zijn ontwikkeld door de Israel Defense Forces (IDF), de Israeli Security Agency (ISA), de Mossad en de Israëlische defensie-industrie.

De bekroonde projecten omvatten een geavanceerd cyberverdedigingssysteem dat de veiligheid en operationele vrijheid van de IDF in het digitale domein garandeert, een inlichtingensysteem ontwikkeld door de ISA en het IDF Intelligence Corps, een gezamenlijk technologisch initiatief onder leiding van de Mossad en de IDF-eenheid 8200, en de baanbrekende vooruitgang van een geheime operationele capaciteit.

President Isaac Herzog, minister van Defensie Yoav Gallant, chef van de generale staf van de IDF, luitenant-generaal Herzi Halevi, en de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van defensie, generaal-majoor (res.) Eyal Zamir, ontvingen de prestigieuze Israel Defense Prize 2023 vandaag vier uitstekende projecten tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door het hoofd van de Israel Security Agency (ISA), Ronen Bar, en het hoofd van de Mossad, David Barnea. De ceremonie vond plaats in de residentie van de president in Jeruzalem. Deze projecten hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van het land en hebben bijgedragen aan het behoud van de technologische en operationele superioriteit van Israël op het slagveld.

President Isaac Herzog: “Officieren, soldaten en medeburgers, de vrouwen en mannen van ons gewaardeerde defensie-instituut – uw onschatbare bijdragen aan de nationale kracht van Israël zijn echt opmerkelijk. Door uw prestaties, uitvindingen, ontwikkelingen en uitstekende prestaties wordt de veiligheid van onze geliefde natie gewaarborgd, waardoor ons vermogen om onszelf onafhankelijk te verdedigen wordt gewaarborgd. Het is dankzij deze inspanningen, en aan ieder van jullie, dat we een land bezitten dat in staat is om elke dreiging het hoofd te bieden, elke tegenstander te verslaan en potentiële uitdagingen af ​​te schrikken en te overwinnen. De projecten die vandaag worden gevierd, zijn echt ontzagwekkend, revolutionair en dienen als een bron van inspiratie. Ze transformeren schijnbaar onmogelijke fantasieën in tastbare realiteiten. De initiatieven waaraan u deelneemt, lijken vaak op sciencefictionwerken, maar ze bestaan ​​in het rijk van de actualiteit. Dit is niet het spul van dromen; het is de belichaming van onze real-life prestaties!”

Foto Woordvoerdersbureau Ministerie van Defensie / GPO


Minister van Defensie, Yoav Gallant: "De ceremonie van vandaag en de vier uitzonderlijke projecten tonen de kracht van de ongelooflijke menselijke hulpbronnen van ons defensie-instituut. Door inspanningen als deze hebben we al de opmerkelijke prestatie geleverd om levens te redden en terreurdaden te dwarsbomen. Met voortdurende initiatieven in verschillende stadia van ontwikkeling, bewijst Israël consequent zijn vermogen om veranderende veiligheidsuitdagingen het hoofd te bieden. Deze capaciteiten sturen een duidelijke boodschap naar onze tegenstanders dat we altijd voorbereid zijn op elke dreiging."

Foto Woordvoerdersbureau Ministerie van Defensie / GPO


Directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Defensie, Generaal-majoor (Res.) Eyal Zamir: “De Israel Defense Prize is van enorm belang als de belangrijkste en gewaardeerde onderscheiding, ter ere van de belichaming van uitmuntendheid. De onderscheidingen die vandaag worden uitgereikt, stellen de Israëlische defensie-instanties in staat baanbrekende operationele superioriteit te bieden in de strijd op het gebied van inlichtingen, lucht, zee en cyber. Het is duidelijk dat een substantiële investering van middelen noodzakelijk is om onze positie in de voorhoede van de technologie te behouden. Daarom hebben we de beslissing genomen om dit jaar het onderzoeks- en ontwikkelingsbudget van het ministerie van Defensie te verhogen, waarmee we een nieuw record vestigen voor directe investeringen, het hoogste ooit geregistreerd in onderzoek en ontwikkeling. Deze aanpak zorgt niet alleen voor het behoud van het Israëlische leiderschap in de regio, maar ook voor de versterking ervan.”

De winnende projecten:


Foto Woordvoerdersbureau Ministerie van Defensie / GPO

1. Een uniek cyberverdedigingssysteem ontwikkeld door alle takken van de Israel Defense Forces (IDF), inclusief de C4I en het Cyber ​​Defense Directorate, de luchtmacht, het inlichtingenkorps en de marine. Dit baanbrekende systeem maakt gebruik van 's werelds meest geavanceerde technologieën om de veiligheid en operationele vrijheid van de IDF in het digitale domein te garanderen en zowel bestaande als opkomende cyberdreigingen tegen te gaan.

2. Een gezamenlijk ISA-IDF Unit 8200-project gericht op de ontwikkeling en implementatie van een uniek technologisch systeem dat superieure inlichtingen- en beveiligingsmogelijkheden in verschillende sectoren mogelijk maakt. Het geavanceerde systeem verbetert de effectiviteit van de inlichtingengemeenschap aanzienlijk bij het aanpakken van beveiligingsuitdagingen.

3. Een Mossad-IDF Unit 8200-samenwerking die een significante en onderscheidende strategische bijdrage levert aan de veiligheid van Israël door middel van technologische innovatie en baanbrekende operationele bekwaamheid.

4. Joint venture van het inlichtingenkorps van de IDF, de Israëlische luchtmacht, de Israëlische marine, Israel Aerospace Industries en Rafael Advanced Systems. Het project is een buitengewone technologische oplossing die heeft geleid tot een baanbrekende operationele capaciteit die het kwalitatieve voordeel van de staat Israël direct versterkt. Het project integreert verschillende innovatieve en unieke technologische ontwikkelingen, aangedreven door de visionaire, vastberaden en creatieve bijdragen van alle betrokken partijen.

De leden van de prijscommissie zijn: voorzitter van de commissie, generaal-majoor (res.) Udi Adam en secretaris van de commissie, Asher Wagner, en de leden van de commissie: generaal-majoor (res.) Roni Numa en prof. Ofer Firstenberg van het Weizmann Instituut.

83 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page