top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en de EU hebben overeenkomst bereikt om elkaars Covid paspoort te erkennen


Screenshot YouTube


Goed nieuws voor iedereen die Israël wil bezoeken, Israël en de Europese Unie (EU) hebben een wederzijdse overeenkomst bereikt om elkaars Covid-vaccinatiecertificaten te erkennen. Deelname aan het digitale Covid-certificaatprogramma van de EU zal het reizen tussen Israël en de EU vergemakkelijken en kan het inkomende toerisme vernieuwen.


In een gezamenlijke aankondiging van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Volksgezondheid staat dat "de overeenkomst is gebaseerd op een technologische infrastructuur die informatie over de gevaccineerden zal overdragen en ervoor zal zorgen dat de certificaten geldig zijn".

Alle vereiste technische aspecten zouden begin oktober voltooid moeten zijn en volgens de details van de overeenkomst zullen Israëli's met een Israëlisch vaccinatiecertificaat toegang krijgen tot het groene paspoortsysteem van de EU, dat toegang geeft tot restaurants, uitgaansgelegenheden, openbare instellingen en dergelijke, in lijn met de Covid-instructie in elk afzonderlijk land.


Door deze wederzijdse erkenning wordt het makkelijker voor toeristen uit de EU landen om Israël te bezoeken, en voor zakenmensen en toeristen uit Israël om de EU landen te bezoeken.

Doordat ook Turkije en Marokko zich bij het Covid certificaat programme hebben aangesloten wordt het voor Israëlis ook makkelijker om die landen te bezoeken.


De wederzijdse overeenkomst tussen de EU en Israël doet geen afbreuk aan afzonderlijke eisen die door individuele lidstaten van de EU en Israël worden opgelegd met betrekking tot de binnenkomst van vreemdelingen met betrekking tot vaccinaties, Covid-tests en isolatie.


Voor iedereen die tweemaal is gevaccineerd geldt dat bij aankomst op Ben Gurion Airport een Covid-19 wordt afgenomen en men daarna tot de uitslag bekend is in quarantaine moet., in de parktijk is deze uitslag enkele uren na afnemen van de test al bekend.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zal deze wederzijdse erkenning van de vaccinatiecertificaten tussen Israël en de EU een belangrijke stap zijn in het voorbereiden van de weg naar een terugkeer naar de routine in alle zaken met betrekking tot luchtvaartverbindingen en toerisme tussen Israël en de EU.


298 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page