top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en Duitsland zijn besprekingen gestart over verkoop van Arrow-3-systeem


Foto woordvoerder van het Ministerie van Defensie


Onderhandelingen zijn deze week in Duitsland van start gegaan met als doel een gedetailleerde overeenkomst op te stellen voor de levering van het Israëlische Arrow-3-systeem aan het Duitse Ministerie van Defensie.

De Israëlische onderhandelingspartij wordt geleid door de directeur van de Israel Missile Defence Organization in de IMOD -DDR&D, Moshe Patel.

Het "Arrow 3" luchtverdedigingssysteem is een van de meest geavanceerde in zijn soort - gebruikt om exo-atmosferische ballistische raketten te onderscheppen. De Israel Missile Defense Organization (IMDO) van het directoraat Defensie R&D van het Israëlische ministerie van Defensie en de United States Missile Defense Agency (MDA) hebben het systeem gezamenlijk ontwikkeld. De hoofdaannemer voor de integratie en ontwikkeling van het systeem is Israel Aerospace Industries (IAI), die samenwerkt met andere Israëlische en Amerikaanse defensie-industrieën.

Het systeem is ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met de Verenigde Staten. Als zodanig is het exportproces voor defensie afhankelijk van de goedkeuring van de Amerikaanse regering.

Hoofd van de Israel Missile Defense Organization, Moshe Patel: “De start van geavanceerde onderhandelingen voor de levering van het strategische Arrow-3-systeem aan Duitsland is een belangrijke mijlpaal, die de banden tussen onze landen verder versterkt. We kijken uit naar een vruchtbaar onderhandelingsproces in de komende weken.”

IAI CEO, Boaz Levy: "Het geavanceerde Arrow-3-systeem speelt een centrale rol in Israëls meerlagige luchtverdedigingsarray. We waarderen de mogelijkheid om onze capaciteiten te delen met de partners en bondgenoten van de staat Israël. Binnen het kader van deze overeenkomst verdiepen we onze veiligheidsbanden tussen Israël en Duitsland verder."

92 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page