top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en Egypte zijn akkoord: nieuwe vluchten tussen Tel Aviv en Sharm el-Sheikh


Screenshot YouTube


Israël en Egypte zijn overeengekomen om de directe vluchten tussen de twee landen uit te breiden met de opening van een nieuwe route tussen Ben Gurion Airport en de Egyptische kustplaats Sharm el-Sheikh.


Deze kwestie werd besproken tijdens de ontmoeting tussen premier Naftali Bennett en de Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi, afgelopen september in Sharm el-Sheikh.


De nieuwe vluchten zullen naar verwachting al volgende maand beginnen, tijdens de tussendagen van de aanstaande Pesach vakantie.


Premier Naftali Bennett verwelkomt de aankondiging als "een nieuwe stap in de opwarming van het vredesakkoord tussen Israël en Egypte".


"De samenwerking tussen de twee landen breidt zich op veel gebieden uit en draagt ​​bij aan zowel de volkeren als de stabiliteit van de regio", zegt Bennett.


De overeenkomst werd de afgelopen dagen tot stand gebracht nadat besprekingen over veiligheidsmaatregelen die nodig zijn om de route te laten werken, werden gehouden tussen de Shin Bet en de Nationale Veiligheidsraad en niet nader genoemde 'andere partijen', samen met de Egyptische regering, zegt het kabinet van de premier.50 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page