top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël en Zuid-Korea ondertekenen uitwisselingsovereenkomst voor coronavirusvaccins


Ter illustratie. Foto via Wix


Na de weigering van de Palestijnse Autoriteit om Pfizer vaccins waarvan de expiratiedatum eind juli is, af te nemen, hebben Israël en Zuid-Korea, vandaag, dinsdagochtend een wederzijdse leveringsovereenkomst voor vaccins ondertekend die het effectieve gebruik van de huidige en toekomstige vaccinvoorraden van beide landen zal vergemakkelijken.

Volgens de overeenkomst zal Israël ongeveer 700.000 doses van het Pfizer-vaccin aan Zuid-Korea overdragen voor de vaccinatie van zijn burgers.


In ruil daarvoor zal Zuid-Korea dezelfde hoeveelheid vaccins van een toekomstige bestelling in september-oktober 2021 naar Israël terugsturen. Dit is de eerste overeenkomst in zijn soort voor de uitwisseling van coronavirusvaccins die is ondertekend tussen Israël en een ander land. De staat Israël verwelkomt het akkoord en ziet er wederzijdse voordelen in voor zowel Israël als Zuid-Korea, aldus de verklaring van GPO.


Opgemerkt moet worden dat de overeenkomst van kracht wordt na voltooiing van alle processen, inclusief het testen van de vaccins na hun aankomst in Zuid-Korea.


De onderhandelingen over de overeenkomst werd geleid door het ministerie van Volksgezondheid in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nationale Veiligheidsraad (NSC) en het kabinet van de premier, met medeweten van Pfizer.

Premier Naftali Bennett heeft onlangs verschillende keren gesproken met de voorzitter en CEO van Pfizer, Albert Bourla, om de deal te vergemakkelijken en met betrekking tot de vorming van toekomstig vaccinbeleid.


Na het bereiken van de overeenkomst zei Premier Bennett : "We blijven de gezondheid van de burgers van Israël beschermen. De vaccins zijn effectief en redden levens. Dit is een feit. We hebben een win-win-deal gesloten: Zuid-Korea krijgt vaccins uit onze bestaande voorraden en we zullen vaccins ontvangen van hun toekomstige zending. Zo vullen we de gaten en zullen we ervoor zorgen dat de staat Israël een behoorlijke voorraad vaccins heeft. Ik wil de voorzitter en CEO van Pfizer, Albert Bourla, bedanken voor de grote hulp, en de minister van Volksgezondheid en de mensen van het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de NSC, die de klok rond werkten. Samen verslaan we het coronavirus."111 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page