top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël gaat Albanië helpen zich te beschermen tegen cyberaanvallen


Foto Haim Zach / GPO


Premier Yair Lapid heeft zondag op het kabinet van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting gehad met de Albanese premier Edi Rama. Ze ontmoetten elkaar eerst privé en hielden daarna een uitgebreide vergadering met hun teams.

De leiders bespraken het vergroten van de samenwerking tussen hun landen op een aantal gebieden, het versterken van de bilaterale banden en het overwinnen van gemeenschappelijke uitdagingen waarmee de twee landen worden geconfronteerd, met de nadruk op de Iraanse dreiging.

Tegen de achtergrond van de Iraanse cyberaanvallen op Albanië die de afgelopen maanden plaatsvonden, heeft premier Lapid aan de Albanese premier Rama voorgesteld dat hun landen samenwerken op het gebied van cyber om hun defensieve capaciteiten tegen deze dreiging te versterken.

Premier Lapid bedankte de Albanese premier Rama voor de moedige steun van zijn land aan de Albanese joden tijdens de Holocaust. De twee leiders waren het eens over het belang van de strijd tegen antisemitisme.

Premier Yair Lapid aan het begin van de vergadering: "Ik ben verheugd u te mogen verwelkomen in Israël. U bent al tientallen jaren een echte vriend van Israël.

Albanië heeft een speciale plaats in de Joodse geschiedenis. De waarden en principes van het Albanese volk brachten haar burgers ertoe hun leven te riskeren om Joden te redden tijdens de Holocaust. Ze gaven ze onderdak en vonden manieren om ze weg te smokkelen van de nazi's. We zullen degenen die aan onze zijde stonden nooit vergeten.

Iran is een gedeelde bedreiging voor zowel Israël als Albanië. Dat zagen we tijdens de recente Iraanse cyberaanvallen op Albanië. Israël zal zoveel mogelijk helpen in de strijd tegen Iran. We zien dit als een nationaal belang en een historische verplichting."


60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page