top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël heeft nu een nationale politie-eenheid voor terrorismebestrijding


Premier Bennet met leden van de nieuwe politie-eenheid. Foto Kobi Gideon (GPO)


Premier Naftali Bennett heeft woensdag de politie-eenheid voor terrorismebestrijding tijdens een kwalificatieceremonie voor haar leden uitgeroepen tot de Israëlische nationale eenheid voor terrorismebestrijding.


Minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev, minister van Communicatie Yoaz Hendel, minister van Religieuze Diensten Matan Kahane, inspecteur-generaal van de politie van Israël Yaakov Shabtai, directeur van de Israëlische veiligheidsdienst (ISA) Ronen Bar, commandant van de grenspolitie Amir Cohen, de commandant van de eenheid Terrorismebestrijding van de politie, leden van de eenheid en hun families, en andere hoge functionarissen woonden de ceremonie bij.


Het besluit is gebaseerd op het werk van het personeel onder leiding van de Nationale Veiligheidsraad in de afgelopen jaren, die heeft aanbeveelt om verder te gaan met de kwestie. Hiertoe zal in 2022 10 miljoen Shekel uit het budget van het kabinet van de premier worden toegewezen om de eenheid te versterken, haar middelen te vergroten, personeel uit te breiden en training te verbeteren, met name op het gebied van wapens en trainingsinfrastructuur.


De Police Counter-Terrorism Unit is een elite-eenheid van de Israëlische politie die een reeks unieke capaciteiten en middelen combineert voor terrorismebestrijding en de bestrijding van complexe criminele incidenten, terwijl ze voortdurend samenwerkt met de andere veiligheids- en inlichtingendiensten in Israël.


In een toespraak zei premier Bennett onder andere dat: "leden van de eenheid en hun families, de staat Israël, die op alle fronten voor meerdere uitdagingen staat, een elite-eenheid moeten hebben, de beste van het beste, die vecht tegen degenen die ons kwaad willen doen. Deze eenheid kan trots zijn op een glorieuze traditie en een lang bestaand oorlogserfgoed - van de bus aanval van de moeders in Dimona, via de kustwegaanval tot de arrestatie van de moordenaars van wijlen minister Rechavam Zeevy. Elke dag, elke week zijn jullie actief in het veld. Vandaag kan de eenheid trots zijn op de nationale erkenning die eraan wordt gegeven."


"Ik wil u, de eenheidscommandanten en haar leden, feliciteren met deze feestelijke en belangrijke dag, en uit de grond van mijn hart bedanken, namens alle burgers van Israël - voor dagen en nachten van moedige en vastberaden actie in het belang van ons allemaal", aldus premier Bennett.
67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page