top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël is vandaag, donderdag, gastheer van de jaarlijkse Christian Media Summit in Jeruzalem


Premier Bennett is een van de sprekers op de Christian Media Summit. Foto GPO


Vandaag, donderdag, zal Israël gastheer zijn van de jaarlijkse Christian Media Summit in Jeruzalem, waarbij de hoogste functionarissen van het land zullen spreken met vooraanstaande christelijke mediafiguren.


Tijdens de bijeenkomst, die live zal worden uitgezonden op de website van het Government Press Office en zijn Facebook-pagina en YouTube kanaal, zullen o.a. premier Naftali Bennett, minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, oppositieleider Benjamin Netanyahu en president Isaac Herzog enkele van de vele prominente sprekers zijn die de bijeenkomst zullen toespreken,


“We weten dat we op jullie kunnen rekenen, beste vrienden en bondgenoten in de christelijke wereld, om naast ons te staan in de strijd tegen terreur en om onze partners te zijn in de inspanningen om de leugens tegen te gaan en de waarheid over Israël te verspreiden, evenals om onze partners te zijn bij het bevorderen van de geest van vrede in de Abraham-akkoorden,” zei Isaac Herzog, president van Israël in een persbericht.


“In het Midden-Oosten is er maar één plaats die het christelijke leven volledig beschermt, waar de christelijke gemeenschap groeit, bloeit en bloeit, en dat is in de staat Israël. En vandaag is Israël meer dan ooit verenigd met christenen, we zijn broeders en zusters, we zijn verenigd en we laten niemand ons licht doven,” zei Naftali Bennett, premier van Israël, in een persverklaring.


Yair Lapid, minister van Buitenlandse Zaken en plaatsvervangend premier, zei in een persverklaring: "meer dan ooit is Israël dankbaar voor uw vriendschap, voor de vriendschap van de miljoenen christenen die schouder aan schouder met ons staan. Voor uw strijd tegen de golf van antisemitisme. Wij danken u voor het laten horen van de ware stem van Israël telkens wanneer er leugens over ons worden verspreid.”


Het doel van de top is om een ​​beter begrip te kweken en de vriendschap tussen christenen over de hele wereld en de staat Israël te versterken. Het doel van deze gezamenlijke bijeenkomst is om samenwerking met de christelijke gemeenschap tot stand te brengen en de alliantie tussen christenen en de staat Israël te versterken. De regering van Israël beschouwt de christelijke media als een vitaal en professioneel informatiekanaal voor christelijke kijkers, lezers en internetgebruikers over de hele wereld.


De top biedt een diepgaande ontmoeting met het politieke, maatschappelijke, culturele en religieuze leiderschap van Israël. Onder de geëerde sprekers van dit jaar:


Isaac Herzog, president van Israël

Naftali Bennett, premier van Israël

Yair Lapid, minister van Buitenlandse Zaken en plaatsvervangend premier

Benjamin Netanyahu, voormalig premier van Israël, MK en hoofd van de oppositie

Ayelet Shaked, minister van Binnenlandse Zaken

Nitzan Chen, directeur van het persbureau van de Israëlische regering

Netanel Isaac, directeur-generaal van het ministerie van Jeruzalem en Erfgoed

Nahman Ash, directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid


U kunt het allemaal vanaf NEDERLANDSE tijd 19.00 uur LIVE volgen via onderstaande kanalen:


Christian Media Summit website: www.cms-israel.com

Link voor live Facebook broadcast: www.facebook.com/IsraeliGPO

Link voor live YouTube broadcast: www.youtube.com/channel/UCVrkzYVH_ptjxelKbA-CnuQ

Link voor web streaming: www.gpolive.co.il/CMS


42 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page