top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël kwalificeert zich voor Olympisch voetbal, voor het eerst in 48 jaar


Israëlische spelers vieren hun promotie naar de halve finales van het UEFA EK Onder-21 kampioenschap 2023. Foto met dank aan de UEFA via ISRAEL21c


Israël heeft zich gekwalificeerd voor de herenvoetbalcompetitie op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs door door te gaan naar de halve finales van het UEFA EK Onder-21 kampioenschap 2023.


Volgens de kwalificatiecriteria verdienen de drie best gerangschikte teams quota voor de komende Olympische Spelen. De andere twee zijn Spanje en Oekraïne, aldus ISRAEL21c.


Israël ging door naar de halve finale na op 1 juli Georgië met 4-3 te hebben verslagen na strafschoppen.


Parijs 2024 zal het eerste Olympische optreden van het land in een voetbaltoernooi zijn sinds de gedeelde vijfde plaats in Montreal in 1976 .


"We hebben vandaag geschiedenis geschreven", zei de Israëlische doelman Daniel Perez na de overwinning in de kwartfinale tegen UEFA.com.


“Ik ben het niet alleen. Het is het hele team. Ik denk niet dat Georgia in 120 minuten op doel had geschoten. Geweldige inspanning van het team, geweldige tactiek van de coach die zo in ons gelooft."


Israël U-21 aanvallende middenvelder Oscar Gloukh met Player of the Match-trofee. Foto met dank aan de UEFA via ISRAEL21c


Het team bestaat uit Joodse, Arabische en Druze Israëli's uit heel Israël.


De wedstrijd tussen Israël en Georgië trok 44.338 toeschouwers, waarmee het de meest bezochte UEFA U-21-eindtoernooi in de geschiedenis is.


De enige eerdere keren dat Israël de halve finales van een UEFA-eindtoernooi haalde, waren de 1996 U-16 Euro en de 2022 U-19 Euro. In de laatste competitie versloeg Israël Frankrijk en eindigde als tweede met een ploeg met verschillende leden van het huidige U21-team, van wie sommigen vorige maand ook het FIFA U-20 WK-brons pakten in Argentinië.


Op 5 juli zal het Israëlische team het opnemen tegen Engeland in de halve finale, die wordt gespeeld in Batumi, Georgië.


118 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page