top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Israël onder vuur' - een nieuwe column van Simon SoesanIk schrijf u dit vanuit een plaats in het zuiden van mijn land, Israël. Op bezoek bij vrienden vinden wij ons onder vuur van raketten en mortieren. Daar kom ik zo nog op terug.


De reden voor deze gewelddadigheden is waarschijnlijk het feit dat een commandant van een terroristen club aan het begin van de week mededeelde dat hij van plan was Tel Aviv kapot te bombarderen. Waardoor onze veiligheidstroepen de man arresteerden. Dat mag niet van de terroristen, die zich gesteund voelen door onder anderen de EU en diverse EU-landen.


Dus besloot men ons land plat te bombarderen, wat maar niet wil lukken omdat wij een defensief wapen hebben dat IJzeren Koepel heet en raketten en mortieren in de lucht uit elkaar schiet. Het systeem is zo slim, dat ze alleen raketten die op bevolkte gebieden kunnen vallen te pakken nemen. Tot verontwaardiging van de EU, dat eiste dat wij deze wapens ook aan de terroristen geven, omdat het anders gewoon niet eerlijk is.


Dat is dezelfde EU die – van uw belastinggeld – geld stuurt aan de terroristen. Maar dat weet u al in Nederland, want uw minister van financiën staat al bijna een jaar op de lijst van financiers van internationale terreur. Grote eer voor Nederland, dat al wereldkampioen Joden Doden is sinds 1945, toen duidelijk werd dat het grootste percentage van Joden die verraden, verkocht, en afgeslacht werden uit Nederland komt.


Ondertussen rennen wij hier elke paar minuten naar de ingebouwde bunker die de meeste huizen in Israël al hebben.


Tot nu toen zijn er 300-350 raketten afgeschoten op ons. Waarvan 97% nergens terecht komt. De Hamas en hun proxies hebben alle benzine van Gaza gebruikt om die krengen af te schieten, waardoor de EU-media feest viert met het feit dat, vanwege de Joden, de elektriciteitscentrale van Gaza dicht gaat omdat er geen benzine meer is. Waardoor de minister van financiën van Nederland waarschijnlijk nog deze week met haar serieuze Monatoetje om extra geld voor Gaza gaat vragen, anders mag ze de foto met roverhoofdman Arafat niet meer laten zien.


Het is dus weer raak bij ons en wij hebben het weer gedaan. Diverse Arabische landen delen hun steun met ons. Gazanen sturen videos waar ze hun “leiding” vervloeken, maar dat mag u in Nederland niet weten en niet zien.


Muhammed Ali zei ooit dat het geheim van een boxer niet de klappen zijn die hij uitdeelt, maar de klappen die hij kan incasseren. Tot mijn spijt hebben wij geleerd klappen te incasseren. Maar ook slaan we terug, iets wat vele antisemieten nog steeds als ongelooflijk oogt: Joden die terugslaan. Met het accent op “terugslaan”. Wij vallen namelijk niet aan, wij slaan terug. Daarom heet ons leger Israel Defense Forces: wij beschermen ons land en gaan daarvoor tot het uiterste, iets waar ik me in mijn 49 jaar in Israël persoonlijk heb ingesteld.


Ik schrijf u dit vanuit het zuiden. Er is hier een generatie opgegroeid die niet anders weet dan dit soort bombardementen en met trauma’s leeft. Het mot maar.


Mevrouw Kaag en haar antisemitische clubje zorgt ervoor een vinger in het oog van een leeuw te duwen en schreeuwen moord en brand wanneer de leeuw reageert. Ga uw gang.


Wij blijven hier en gaan nergens heen.


1.734 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글 5개


Andreas De Groot
Andreas De Groot
2022년 8월 07일

We zegenen het Joodse volk. Shalom voor Gods volk!

좋아요

dhrkvanderplas
2022년 8월 07일

Am Israël chai!

좋아요
Simon Soesan
Simon Soesan
2022년 8월 07일
답글 상대:

Nou en of!

Dank u!

좋아요

Henk Vinke
Henk Vinke
2022년 8월 06일

Moge de God van Israël zijn volk en die onder haar zijn beschermen.

좋아요
Simon Soesan
Simon Soesan
2022년 8월 06일
답글 상대:

Dank u. We helpen Hem er graag bij.

좋아요
bottom of page