top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël op plek 10 van machtigste landen ter wereldVolgens een overzicht voor 2022 gepubliceerd door US News behoort Israël tot de machtigste landen ter wereld en staat op plek 10 politiek van de meest invloedrijke en militair sterke landen ter wereld volgens het jaarlijkse overzicht. (Nederland staat op plek 24).

Israël staat op plek 4 als het om het leger gaat, achter Rusland, de VS en China.

Ook blijkt dat de Joodse staat een van de sterkste internationale allianties heeft.


Van de landen die als het meest machtig worden beschouwd omdat ze "consequent de nieuwskoppen domineren, beleidsmakers bezighouden en mondiale economische patronen vormgeven", plaatste US News Israël op de tiende plaats. Bovenaan de lijst stonden de Verenigde Staten, gevolgd door China en vervolgens Rusland.


Israël stond op de tiende plaats op de ranglijst van landen met de 'Sterkste internationale allianties', volgens respondenten van wereldwijde enquêtes.


Wat de politieke invloed betreft, werd Israël op de zesde plaats gezet, net achter Duitsland en voor Frankrijk.


US News beschreef Israël als "de enige Joodse natie ter wereld" en "een klein land aan de oostelijke oever van de Middellandse Zee".


"Ondanks zijn relatief kleine omvang heeft het land een grote rol gespeeld in mondiale aangelegenheden", zei het. "Het land heeft een sterke economie, belangrijke oriëntatiepunten voor verschillende religies en gespannen relaties met veel van zijn Arabische buren."
331 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Ton DH
Jan 03, 2023

Ik wil je bedanken voor alle nieuws uit Israël wat tot mijn komt. Dank je Joop 👍👍👍🇮🇱

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Jan 03, 2023
Replying to

Dankjewel, ik doe het graag

Like
bottom of page