top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël organiseert de 10e Vlag Voetbal wereldkampioenschappen


Vlag Voetbal. Foto via Wikipedia


Israël ontvangt 41 teams uit 23 landen op de 10th Flag Football World Championships (FFWC) op de Kraft Family Sports Campus in Jeruzalem. Zowel heren- als damesteams strijden om wereldtitels en een plek op de World Games 2022 tijdens het driedaagse toernooi, dat plaatsvindt van 6-8 december 2021.


"Ik ben er trots op een internationaal voetbalkampioenschap naar Jeruzalem, de hoofdstad van Israël, te brengen", zei Steve Leibowitz, president van American Football in Israël (AFI), en hoofd van het organisatiecomité van Israël.


“Israël heeft zijn covid-gerelateerde uitdagingen aangepakt en is klaar om een ​​veilige, opwindende kampioenschapslocatie te bieden. We kijken er naar uit dat het thuispubliek onze teams helpt om de World Games te bereiken.”


De FFWC van dit jaar - met een recordaantal teams dat strijdt - krijgt een extra betekenis omdat de sport van vlaggenvoetbal voor het eerst wordt opgenomen in de 2022 World Games in Birmingham, Alabama, dankzij de NFL. Die competitie zal beperkt zijn tot 's werelds top acht voetbalteams voor mannen en vrouwen die uit het toernooi in Jeruzalem komen.


In totaal zullen naar verwachting zo'n 900 spelers, coaches en officials zich verzamelen voor het evenement in Jeruzalem.


In een bericht aan de bezoekende teams zei Robert Kraft, eigenaar van de New England Patriots en hoofdsponsor van het toernooi: “We zijn vereerd om de Flag Football World Championships te organiseren op de Kraft Family Sports Campus in Jeruzalem. Het is ongelooflijk om te zien hoe snel de sport internationaal is gegroeid en hoe competitief de games de afgelopen jaren zijn geworden. Namens mijn familie wensen wij alle deelnemers veel succes tijdens de spelen. Ik weet zeker dat je ervaring in Israël herinneringen zal bevatten die een leven lang meegaan." Kraft is een lange tijd supporter van American football in Israël en donateur van de Kraft Family Sports Campus.


"De Kraft Family Sports Campus in Jeruzalem is hard op weg een iconische locatie te worden voor flag football, en ik kijk er naar uit om 's werelds beste flag spelers samen te zien komen voor wat ongetwijfeld een geweldig evenement zal worden", aldus IFAF-president Richard MacLean. "Het is niet alleen een eer om gekroond te worden tot IFAF Flag Football World Champions, dit toernooi zal teams een ongelooflijke stimulans en unieke kans bieden om een ​​plaats op de World Games veilig te stellen."Regerend wereldkampioen Team USA heeft de voorkeur om de herencompetitie met 23 teams te winnen, met Oostenrijk (huidige zilverenmedaillewinnaar), Denemarken (Europese kampioenen) en Mexico als favoriet voor de eerste plaatsen. Team Israël staat momenteel op de 5e plaats. Andere teams in het herentoernooi zijn Wit-Rusland, Brazilië, Chili, Finland, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, Mexico, Panama, Slowakije, Spanje, Zweden, Zwitserland, Zuid-Korea, Team Neutral, Thailand.


In de damesdivisie heeft Team USA de titel van wereldkampioen bij de 19-teamcompetitie en is het pre-toernooi favoriet. Panama (huidige zilverenmedaillewinnaar), Spanje (Europese kampioenen) en Oostenrijk worden beschouwd als medaillekandidaten. Damesteams zijn Wit-Rusland, Brazilië, Chili, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Japan, Zweden, Zwitserland en Team Neutral.


Naast de familie Kraft wordt het toernooi ook gesponsord door de families Wilf, Kleinman en Swieca. Een volledige lijst van sponsoren vindt u hier.


De Flag Football Wereldkampioenschappen beginnen op maandag 6 december op de Kraft Family Sports Campus in Jeruzalem om 8 uur 's ochtends en eindigen met een kampioenschapswedstrijd en medailleceremonie op woensdag 8 december om 18 uur. Alle spellen zijn gratis en open voor het publiek in overeenstemming met de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid. Een volledig speelschema verschijnt op de toernooiwebsite.31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page