top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël – Premier Tech (IPT) met veelzijdig team in Vuelta


Israël – Premier Tech (IPT) heeft een ervaren en veelzijdig team samengesteld om de laatste grote ronde van het seizoen aan te gaan wanneer La Vuelta a España op vrijdag van start gaat.


Beginnend met een 23 kilometer lange ploegentijdrit in Utrecht, vinden de eerste drie etappes van de race plaats in Nederland voordat ze vanaf etappe vier naar Spaanse bodem gaan.


GC en etappewinstkaarten om te spelen


Door zich te concentreren op zowel het algemeen klassement als ritzeges, zal IPT ernaar streven zijn Grand Tour-succes voort te zetten na de beste Tour de France van het team, zegt sportdirecteur Oscar Guerrero.


“We hebben Mike Woods als teamleider voor het algemeen klassement. Mike is in het verleden in de top tien overall geëindigd en dat is ook dit jaar het doel. Van de drie grote rondes is de Vuelta absoluut degene die het beste bij hem past qua beklimmingen en etappeprofielen en ik denk dat we een geweldige race van hem zullen zien. We hebben ook Chris Froome die, zoals we in de Tour de France zagen, met de dag beter wordt en echt in vorm komt, dus hij krijgt een gratis kaart voor de race ”, zegt Guerrero.


Patrick Bevin , Alessandro De Marchi, Itamar Einhorn, Omer Goldstein, Carl Fredrik Hagen en Daryl Impey completeren het team en als het op ritzeges aankomt, hebben alle zes de renners een solide kaart om te spelen. In Daryl hebben we een geweldige wegkapitein die in staat is om te winnen, en als Paddy blijft klimmen zoals hij is geweest, kan hij gaan voor een pittige sprintfinish. Zoals altijd zal Alessandro uitkijken naar sterke ontsnappingsdagen, net als Carl Fredrik en Omer, en met Itamar hebben we een goede optie voor de sprintetappes. We hebben een geweldig team en ik kijk ernaar uit om ze te zien racen, te beginnen met de ploegentijdrit op vrijdag, waar ik denk dat we onze sterke tijdrijders kunnen gebruiken om een ​​goed resultaat te behalen."


Een race met bijzondere herinneringen


Woods en Froome hebben de Tour de France met covid verlaten en zijn verheugd om terug te keren naar de Vuelta a España, een race die speciale herinneringen heeft voor beide renners. Tweevoudig Vuelta a España-etappewinnaar Woods, die in 2017 op de zevende plaats eindigde, heeft vertrouwen voor zijn eindklassement.“Het gaat redelijk goed met me na Covid en ik werd niet te lang getroffen, maar het kostte me behoorlijk wat tijd om te herstellen van de crash die ik opliep in etappe 9 van de Tour de France, dus ik had absoluut wat vrije tijd nodig . Ik heb twee stevige trainingsweken gehad waarin ik me de oude begon te voelen op de fiets en een goed trainingsblok in Andorra afsloot, dus ik voel me zelfverzekerd en optimistisch voor de Vuelta. Ik denk aan alle grote rondes, het is degene die het beste bij me past. Ik ben erg opgewonden om nog een eindklassement te rijden, vooral bij een race waar ik in het verleden succes mee heb gehad, waarbij ik als zevende eindigde in 2017 en ook twee etappes won. Ik heb mijn eerste WorldTour-zege in de Vuelta behaald en het is een wedstrijd die me altijd nauw aan het hart heeft gelegen. Ik kijk er naar uit om terug in Baskenland te komen en ook af te trappen met een hele gave ploegentijdrit’, legt Woods uit.


Hoewel zijn voorbereiding werd stopgezet, wil Froome het momentum van het team van de Tour de France naar de Spaanse Grand Tour brengen.


“Covid trof me harder dan verwacht, maar ik ben nu volledig hersteld en terug naar mijn normale trainingsbelasting. Het was niet helemaal de aanloop naar de Vuelta waar ik dit jaar op had gehoopt, maar ik kijk er nog steeds erg naar uit om het meeste uit de race te halen en Israël te helpen – Premier Tech om weer een succesvolle Grand Tour in de tas te krijgen. Het is geen geheim dat de Vuelta een van mijn favoriete races op de kalender is en ik kan niet wachten om weer te gaan racen op de wegen van Spanje ”, zegt Froome.


Foto IPT


Na zijn debuut in 2021 en sprinten naar twee top tien resultaten, wil de Israëlische wegrace kampioen Itamar Einhorn nog beter gaan als hij in de rij staat voor zijn tweede deelname.


“Ik ga voor de sprints in de Vuelta a España. Als ik naar het roster kijk, heb ik geen volledige trein, maar ik heb een paar goede jongens die me kunnen helpen en ook alleen kan ik een goede sprint maken. Dus hopelijk kan ik een etappe winnen, want ik denk dat het mogelijk is als alles samenkomt. Ik heb zin om aan de Vuelta te beginnen, het is een heel mooi evenement en het is echt gaaf dat we in Nederland kunnen beginnen en ons zo kunnen verplaatsen ”, voegt Einhorn toe.


Israël – Premier Tech (IPT) bij La Vuelta a España (19 augustus – 11 september)


Patrick Bevin (NZ)

Alessandro De Marchi (ITA)

Itamar Einhorn (ISR)

Chris Froome (VK)

Omer Goldstein (ISR)

Carl Fredrik Hagen (NOR)

Daryl Impey (RSA)

Michael Woods (CAN)


Sportdirecteuren : Oscar Guerrero, Rene Andrle, Dror Pekatch
81 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page