top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël stelt 5 nationale R&D-prioriteiten om in te investeren


Blauwe technologie is een van de nieuwe R&D-prioriteiten voor Israël. Foto met dank aan Israel Oceanographic and Limnological Research


De Israëlische Nationale Raad voor Civiel Onderzoek en Ontwikkeling (NCCRD) heeft aanbevolen dat de vijf belangrijkste onderzoeks- en ontwikkelingsprioriteiten van Israël bioconvergentie moeten zijn (samenvoeging van techniek en geneeskunde); voedsel techniek; hernieuwbare energie en energieopslag; civiele ruimtevaartindustrie en blue tech (met behulp van de zee als nationale hulpbron).


De commissie beval ook aan om de regering te blijven ondersteunen voor twee gebieden die eerder waren geïdentificeerd als nationale prioriteiten en die al initiële financiering hebben ontvangen: kwantum-AI en datawetenschap.


Deze vijf gebieden "zijn belangrijk in termen van wereldwijde concurrentie en de voortdurende vooruitgang van Israëls geavanceerde technologieën, met het oog op het verzekeren van zijn economische toekomst en het behouden van zijn wetenschappelijke uitmuntendheid in de komende vijf jaar", zei NCCRD-voorzitter prof. Peretz Lavie.


Minister van Innovatie, Wetenschap en Technologie Orit Farkash Hacohen zei dat ze van plan is om de aanbevelingen van de commissie over te nemen bij het nemen van beslissingen over de verdeling van 180 miljoen Shekels (€54 miljoen) aan onderzoek beurzen per jaar. Daarnaast zullen op deze terreinen nationale programma's worden opgezet.


"De prioritaire R&D-gebieden zullen het wetenschappelijke en technologische leiderschap van Israël in de komende decennia verzekeren", zei ze tegen ISRAEL21C.

28 weergaven0 opmerkingen
bottom of page