top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël stuurt zes atleten naar de Olympische Winterspelen in Peking


Een deel van de Israëlische delegatie voor de Olympische Winterspelen van 2022, van linksboven: Vladislav Bykanov (snelschaatsen, shorttrack), Alexei Bychenko (enkelschaatsen voor heren), Evgeni Krasnopolski (kunstschaatsen voor paren), Boris Chait, voorzitter van de Israëlische schaatsfederatie en delegatiehoofd Yaniv Ashkenazi ; van linksonder: kunstschaatscoach Galit Chait, duo-kunstschaatsster Hailey Kops. Foto door Amit Shissel/Olympisch Comité Israël


Ongeveer 2.900 atleten uit 90 landen zullen naar verwachting deelnemen aan 15 sporten tijdens de Olympische Winterspelen, die op 4 februari in Peking worden geopend.


Het Israëlisch Olympisch Comité stuurt zes atleten samen met coaches, managers en delegatiehoofd Yaniv Ashkenazi. De vaandeldragers bij de openingsceremonie zijn Evgeni Krasnopolski en Noa Szollos, aldus meldt ISRAEL21C.


Vladislav Bykanov, 32, zal deelnemen aan shorttrackschaatsen. Bykanov won bronzen medailles op de Europese kampioenschappen voor de 1.500 meter afstand in 2017, 2018 en 2020. Hij was de vlaggendrager van Israël op de Spelen van Sochi in 2014 en nam ook deel aan de Spelen van Pyongyang in 2018.


Israëlische short-track schaatser Vladislav Bykanov. Foto met dank aan het Olympisch Comité van Israël


Alexei Bychenko , 33, gaat ook naar zijn derde Olympische Spelen. Hij was de vaandeldrager van Israël op de Spelen van Pyongyang, waar hij op de 11e plaats eindigde, en nam ook deel aan Sochi. De kunstschaatsster in het enkelspel won in 2016 een zilveren medaille op het EK.


Alexei Bychenko. Screenshot YouTube


Evgeni Krasnopolsky, 33, en Hailey Kops, 19, strijden in paren kunstschaatsen. Krasnopolski vertegenwoordigde Israël op de Spelen van Sochi en de Spelen van Pyongyang. Hij en Kops trainen pas sinds juni samen.


Screenshot YouTube


Noa, 19, en Barnabas (Bernie) Szollos, 23, zijn alpineskiën en broers en zussen die worden gecoacht door hun vader, Peter.


In 2020 won Noa een zilveren en een bronzen medaille op de Jeugd Olympische Spelen in Lausanne.


Noa Szollos, een alpineskiër bij Team Israel. Foto met dank aan het Olympisch Comité van Israël


Bernie behaalde in 2021 de 13e plaats op het WK.


Bernie Szollos, een alpineskiër voor Team Israel. Foto met dank aan het Olympisch Comité van Israël


Israël heeft 13 medailles van de Olympische Zomerspelen mee naar huis genomen, maar heeft nog nooit een medaille gewonnen op de Olympische Winterspelen sinds het in 1994 begon mee te doen.


Wordt dit het jaar dat Israël het podium haalt?93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page