top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël verandert quarantaineregels voor gevaccineerden


Screenshot YouTubeOp voorstel van de professionals van het ministerie van Volksgezondheid zijn de quarantaineregels voor gevaccineerde die in aanraking zijn geweest met een besmette virus patiënt veranderd en verlicht.

  • Degenen die zijn ingeënt en in contact zijn geweest met geverifieerde gevallen van coronavirus (ongeacht de variant), ondergaan een coronavirustest en in quarantaine totdat de uitslag is ontvangen.

  • Indien de uitslag negatief is mogen zij de quarantaine verlaten.

  • In de komende tien dagen zullen ze drukke vrijetijds- en recreatielocaties en contact met risicovolle bevolkingsgroepen vermijden.

Het voorgaande geldt voor alle Israëlische burgers van 5 jaar en ouder.

  • Degenen die niet zijn gevaccineerd en die in contact zijn geweest met geverifieerde gevallen van coronavirus (ongeacht de variant), moeten zeven dagen in quarantaine gaan en coronavirustests ondergaan aan het begin van hun quarantaine en op de zevende dag, met negatieve resultaten, als voorwaarde voor beëindiging van de quarantaine.

  • De definitie van iemand als gevaccineerd is van toepassing op degenen die op grond van persoonlijke omstandigheden (herstel, medische situatie, enz.) het volledige aantal doses hebben gekregen dat mogelijk is om te ontvangen.

Het besluit wordt morgen (woensdag 29 december 2021) van kracht door middel van een bevel ondertekend door de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, met goedkeuring van de gezondheidscommissie van de Knesset.

De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, de directeur-generaal van het ministerie van Onderwijs, de directeur van de volksgezondheidsdienst, de nationale projectmanager van het coronavirus, de plaatsvervangend procureur-generaal, de plaatsvervangend directeur van de Nationale Veiligheidsraad, het GOC Home Front Command, de Ministerie van Defensie De directeur van de civiele bescherming en andere professionals woonden ook de discussie bij.
93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page