top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël voorkomt grootste wapensmokkeloperatie ooit aan Libanese grens


De in beslag genomen wapens. Foto Politiewoordvoerder.


De IDF en de Israëlische politie hebben donderdag met succes de grootste wapensmokkeloperatie over de grens met Libanon verijdeld, aldus de politie.


Zo'n 61 wapens en drugs met een totale waarde van zo'n 3.500.000 Shekel (€ 1.miljoen) werden in beslag genomen en drie Arabische inwoners uit Tuba-Zangariyye in het noorden van Israël, werden gearresteerd.


In hun voertuig vonden agenten 58 pistolen, 3 aanvalsgeweren en een halve kilo van een niet nader genoemde drug.


De operatie begon donderdagochtend vroeg nadat de IDF de politie had gewaarschuwd dat verdachten de grens van Libanese kant naderden.


De politie begon met surveilleren en identificeerde de verdachten aan Israëlische kant toen ze hen naderden en arresteerden na het opzetten van een wegversperring op een lokale snelweg, de verdachten probeerden nog wel te ontsnappen, maar werden snel tegengehouden en gearresteerd door de politie.


In beslag genomen wapens en drugs. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Shimon Lavi, commandant van het noordelijke district van de politie, zei dat de wapens door criminele elementen zouden zijn gebruikt als ze niet waren buitgemaakt.


"Iedereen die een illegaal wapen van dit kaliber koopt, koopt het om het te gebruiken," zei hij. "Het gaat niet om het aantal wapens dat we hebben gevonden, het gaat om de levens die we hebben weten te redden, sommigen kunnen zeker onschuldige burgers zijn geweest en zelfs kinderen die schade hadden kunnen oplopen”, zei hij.
75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page