top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël won weer een gouden medaille - Linoy Ashram wint goud met ritmische gymnastiek (video)


Linoy Ashram toont haar gouden medaille voor ritmische gymnastiek op de Olympische Spelen in Tokio. Foto door Amit Shissel/Olympisch Comité Israël


Israël heeft er weer een gouden medaille bij op de Olympische Spelen van Tokio, op het onderdeel ritmische gymnastiek won Linoy Ashram zaterdag een gouden medaille op de Olympische Spelen in Tokio en versloeg de stevige concurrentie in de drie afzonderlijke routines : hoepels, bal en met lint.


"Ik heb hier mijn hele leven van gedroomd", zei Linoy, 22, na haar overwinning. Ze is de eerste Israëlische vrouw die een gouden medaille wint op dit onderdeel.


Eerder won artistiek turner Artem Dolgopyat , 24, op 1 augustus een gouden medaille voor zijn vloeroefening en won zeiler Gal Fridman Israël's allereerste gouden medaille op dit onderdeel.

Daarnaast waren er voor Israëlische sporters bronzen medailles in Tokio - een voor Avisag Semberg bij taekwondo en de andere voor het nationale judoteam.


Nooit eerder hadden Israëlis zoveel medailles gewonnen op de Olympische Zomer Spelen waaraan het land sinds 1952 meedoet.


Na het einde van de Shabbat belde premier Bennett met Linoy Ashram waarbij hij zei: "We ontvingen het nieuws zaterdagavond en vierden het hier thuis. Het hele land is trots op je. Veel kinderen in het land kijken naar je en zien je als een echte Wonder Woman, een voorbeeld van inzet en hard werken. We houden heel veel van je en veel succes in de toekomst. Dank je Wonder Woman"
61 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page