top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël ziet piek in de verkoop van zonne-energiesystemen te midden van stijging elektriciteitsprijs


Screenshot YouTube


De stijging van de elektriciteitstarieven in Israël in 2022, naast een nieuwe piek die in de nabije toekomst wordt verwacht, resulteerde in het bijna afgelopen jaar in een toename van 18% in de installatie van zonne-energiesystemen op de daken van particuliere huizen.


Het afgelopen jaar zijn er 4.500 van dergelijke systemen geïnstalleerd. Volgens het besluit van de regering zal de elektriciteitsproductie uit hernieuwbare energie tegen 2025 20% van het totale elektriciteitsverbruik uitmaken en tegen 2030 30% van het totale elektriciteitsverbruik in Israël.


Op dit moment zijn we nog ver verwijderd van deze doelen. Als er in januari 2023 inderdaad een stijging van de elektriciteitsprijzen met 8,2% zal zijn, wordt meer vraag verwacht om zonnesystemen in de particuliere sector te installeren.


Het installeren van een zonne-energiesysteem voor thuis op daken is economisch haalbaar. Het installeren van een systeem op een dakoppervlak van 120 vierkante meter kost ongeveer NIS 80.000 (€ 22.400) en genereert een verwacht inkomen van ongeveer NIS 14.000 (€ 3.920) per jaar en een jaarlijks rendement van 14%. De investeringskosten zijn dus binnen zes en een half jaar terugverdiend.


Het energiebedrijf Enerpoint bereidt zich voor op de toenemende vraag naar het installeren van zonne-energiesystemen en werft tientallen verkoopagenten en installateurs.53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page